“Βαριές καμπάνες” σε Χανιώτες για κακοποίηση ζώων | Φυλάκιση και τσουχτερά πρόστιμα στις ποινές

φωτό αρχείου

Σήμερα εκδικάστηκαν μετά από πολλές αναβολές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων δύο υποθέσεις κακοποίησης ζώων, στις οποίες ήταν μάρτυρας ο Φιλοζωικός Συλλόγος Χανίων «Η Προστασία των ζώων».

Η μια έλαβε χώρα στην περιοχή Παρηγοριά του Δήμου Χανίων και ήταν από τις πιο τραγικές περιπτώσεις παθητικής κακοποίησης που έχουμε συναντήσει, δύο σκύλων, ενός pitbull και ενός κάτω του έτους ημίαιμου κυνηγόσκυλου, το οποίο δεν άντεξε τις κακουχίες και πέθανε την επόμενη μέρα της καταγγελίας στο κτηνιατρείο, όπου το μετέφεραν για περίθαλψη.
Το μικρό ζώο, εντελώς σκελετωμένο έκανε συνεχείς εμετούς βγάζοντας κόκαλα και σκουλήκια.

Το άλλο με τα αυτιά και την ουρά μισοφαγωμένα από τα εξωπαράσιτα, επέζησε αλλά λίγο διάστημα αργότερα το βρήκαμε με πρόπτωση μήτρας και χειρουργήθηκε με έξοδα των μελών του συλλόγου.

Οι συνθήκες που ζούσαν τα δύο ζώα άθλιες.

Η ποινή ήταν 18 μήνες φυλάκιση και 5,500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ πλέον όταν τελεσιδικήσει θα επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.

Η δεύτερη περίπτωση έλαβε χώρα στο Μάλεμε και αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης ενός βαρελόσκυλου που εκτελούσε χρέη βοσκού, εξαιρετικά αδύνατου και αφυδατωμένου και με δερματικές αλλοιώσεις προφανώς λόγω των εξωπαρασίτων.

Ο κατηγορούμενος δεν έπεισε το δικαστήριο, ότι δεν ήταν δικό του, όπως ισχυρίστηκε.

Η ποινή ορίστηκε σε 6 μήνες και ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.

Ανάλογο θα είναι και το διοικητικό πρόστιμο που θα επιβληθεί.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ