Χανιά | Κατάχρηση εξουσίας καταλογίζουν σε εισαγγελέα και ανακριτή οι κατηγορούμενες για τον οίκο ευγηρίας

χανιά-κατάχρηση-εξουσίας-καταλογίζο-1377469

Ανακοίνωση, με την οποία επεξηγούν την απόφαση να καταθέσουν μήνυση εναντίον εισαγγελέα και ανακριτή που χειρίζονται την υπόθεση της «Αγίας Σκέπης», εξέδωσαν οι δικηγόροι των ιδιοκτητριών του γηροκομείου, Νίκος Ρουσσόπουλος και Βασίλης Χειρδάρης:

«Με θεσμική ανησυχία και έντονο προβληματισμό προσφεύγομε στην δικαιοσύνη μέσω μήνυσης εναντίον δύο προσώπων που διαθέτουν δικαστική ιδιότητα και θεσμικό ρόλο, κατόπιν ρητής εντολής των εντολέων μας Γεωργίας και Χρυσής Λιονάκη που την υπέγραψαν και μας εξουσιοδότησαν.

Με πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας  των μηνυομένων οι εντολείς μας ζητάνε την πλήρη ποινική διαλεύκανση μιας υπόθεσης που διαθέτει παράνομες, μη νόμιμες και ασυνήθιστες ποινικές διώξεις σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα η μήνυση αφορά κατάχρηση εξουσίας κατά αντεισαγγελέα πρωτοδικών και ανακριτή επειδή εξέθεσαν τις μηνύτριες σε ποινική δίωξη και ανάκριση για κακουργηματική απάτη, αδίκημα  που διώκεται κατ΄έγκληση ενώ  δεν υπήρχε έγκληση από δικαιούμενο πρόσωπο και η πράξη ήταν απολύτως ανέγκλητη. Κινήθηκε δηλαδή ποινική διαδικασία από πρόσωπα που ασκούν δικαστική εξουσία για ανύπαρκτο αδίκημα εκθέτοντας σε πολλαπλούς κινδύνους δύο γυναίκες.

Ο θεσμικός  ρόλος των δικαστικών λειτουργών δεν επιτρέπει τέτοιου είδους παρεκκλίσεις και μη νόμιμες και ανύπαρκτες ποινικές διώξεις αθώων πολιτών σε ένα κράτος δικαίου και ευνομίας.  Ζητάμε από την Εισαγγελία και τις δικαστικές αρχές να αποδοθούν ευθύνες. Κανείς δεν δικαιούται να εξαιρείται από την υποχρέωση νομιμότητας, πολύ δε περισσότερο οι δικαστικοί λειτουργοί, που είναι ενταγμένοι στη τήρηση του δικαίου και της νομιμότητας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook