Χανιά | Κάνουν λόγο για διαρροές νερού στον δήμο Αποκορώνου – «Ας αναλάβει ο κ. δήμαρχος τις ευθύνες του»

χανιά-κάνουν-λόγο-για-διαρροές-νερού-σ-1562506

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, Μελισσάκης Νικήτας και Ζώης Σταύρος κάνουν λόγο για διαρροή νερού που υπάρχει, όπως λένε, στην περιοχή Πεμονίων, στον δήμο Αποκορώνου, εδώ κι έξι μήνες.

«Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να φροντίζει για την προστασία των πηγών, τη συντήρηση του δικτύου, την άμεση αποκατάσταση των βλαβών και τη σωστή διαχείριση του νερού» τονίζουν οι ίδιοι.

Αναλυτικά, τα όσα επισημαίνουν:

Κάτοικοι της περιοχής Πεμονίων, μας ανέφεραν για διαρροή νερού που υπάρχει εδώ και πάνω από έξι (6) μήνες !!! Όποτε λειτουργεί η γεώτρηση που στέλνει νερό στην δεξαμενή Πεμονίων, μεγάλη ποσότητα του, ποτίζει τον δρόμο από τα Πεμόνια για το Μελιδόνι.

Το νερό είναι πολύτιμο κοινωνικό αγαθό και η άσκοπη, ανεξέλεγκτη σπατάλη του από τον δήμο, αποτελεί έγκλημα.

Παρόλες, τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Δημάρχου κ. Κουκιανάκη  για τροχιά ανάπτυξης του δήμου μας, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε μια απαξίωση της Υπηρεσίας Ύδρευσης και γεννιέται εύλογα το ερώτημα.

Μήπως η απαξίωση είναι συνειδητή επιλογή που γίνεται για να στρωθεί πιο εύκολα και μια ώρα αρχύτερα ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού;

Μήπως μέσα από τη συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση της Υπηρεσίας Ύδρευσης, την υποστελέχωση με την δραματική μείωση του μόνιμου προσωπικού, προωθείται όλο και περισσότερο η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών;

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση, πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για μια φιλολαϊκή διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του Αποκορωνιώτικου λαού και την κατασπατάληση του υδάτινου πλούτου του τόπου μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook