Χανιά | Κανονικά κυλάει η εκλογική διαδικασία – Παράπονα για κάποια… μικροπροβλήματα

χανιά-κανονικά-κυλάει-η-εκλογική-διαδ-888895

Λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες στα Χανιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί της Κυραικής και στα Χανιά έχουμε εγγεγραμμένους 144.980 εκλογείς. Εξ αυτών οποίων οι 142.282 είναι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, οι 1.312 είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας (που είναι στρατιωτικοί και υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, Λιμενικό κλπ), ενώ 416 εκλογείς είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Έχουν συσταθεί 338 εκλογικά τμήματα βασικών εκλογέων και 3 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, 1 αμιγές και 2 μεικτά.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 19.00 το απόεγευμα οπότε μέχρι τότε οι εκλογείς πρέπει να προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Προς το παρών κυλάνε όλα ομαλά, ωστόσο δεν λείπουν και κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία, όπως δήλωσε στο zarpanews.gr η κα Αγγελική Χατζάκη, προϊσταμένη στην ταμειακή υπηρεσία μέχρι στιγμής η Αντιπεριφέρεια τα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά.

«Αυτά αφορούν την έλλειψη ψηφοδελτίων, όπως στο 192 εκλογικό κατάστημα, στις Στέρνες, καθώς ορισμένα κόμματα δεν μας έχουν φέρει ψηφοδέλτια, αλλά δε φταίμε εμείς σε αυτό, διότι μέχρι 28 Ιουνίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να φέρουν τα κόμματα εδώ τα ψηφοδέλτια τους εξηγεί στο zarpanews.gr η κα Χατζάκη Αναπληρώτρια της Προϊσταμένης Διεύθυνσης του διοικητικού Οικονομικού της Αντιπεριφέρειας και συνεχίζει:

Σε αυτό όμως δεν ευθύνεται η Περιφέρεια, καθώς μετά και την τηλεφωνική ενημέρωση που κάναμε σε όλα τα κόμματα να φέρουν εγκαίρως τα ψηφοδέλτια, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τα κόμματα. Ό,τι πρόβλημα όμως και να παρουσιαστεί με ψηφοδέλτια αντιμετωπίζεται επί τόπου, στέλνοντας τον οδηγό μας, ο οποίος του εφοδιάζει με ψηφοδέλτια.

Σε ένα άλλο εκλογικό τμήμα, στο 111ο Παλαιών Ρουμάτων του Δήμου Πλατανιά, ο δικαστικός αντιπρόσωπος, έφερε αντιρρήσεις, γιατί κατά την κρίση του το οίκημα δεν ήταν κατάλληλο, όμως το αντιμετωπίσαμε και αυτό το θέμα. Υπήρχε κατά την άποψή του στενότητα χώρου. Ωστόσο, μετά από έλεγχο που κάναμε αν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές είχε χρησιμοποιηθεί το εν λόγω κατάστημα, διαπιστώσαμε ότι είχε χρησιμοποιηθεί κανονικά. Επιπρόσθετα, εκτός από το συγκεκριμένο κατάστημα που διαμαρτυρήθηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος, υπάρχει ένα ακόμη κατάστημα στον ίδιο χώρο και ο προηγουμένως δικαστικός δεν μας εξέφρασε κανένα παράπονο.

Άμεσα ήρθαμε σε επαφή με την Έφορο Δικαστικών αντιπροσώπων και με το Δήμαρχο, ο οποίος μας στέλνει τα εκλογικά καταστήματα και βάσει του εγγράφου του κάθε Δημάρχου, καθορίζεται από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και η απόφασή του. Εφόσον ο Δήμαρχος δεν μας έστειλε αίτημα για αντικατάσταση του συγκεκριμένου εκλογικού καταστήματος, δεν μπορούσαμε εμείς ως Αντιπεριφέρεια να το αντικαταστήσουμε.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μας έχουν ενημερώσει ότι σε 1-2 δεν έχουν εφορευτικές επιτροπές. Είναι γνωστό όμως το φαινόμενο και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι το έχουν μάλλον ξεπεράσει, αποδεχόμενοι ότι θα κάνουν εκλογές χωρίς εφορευτικές επιτροπές.

Τέλος υπάρχουν και κάποια παράπονα που έχουμε με τους ετεροδημότες, αφού έρχονται οι άνθρωποι και δεν μπορούν να ψηφίσουν…» επεσήμανε χαρακτηριστικά η προϊσταμένη στην ταμειακή υπηρεσία και Αναπληρώτρια της Προϊσταμένης Διεύθυνσης του διοικητικού Οικονομικού της Αντιπεριφέρειας.

zarpanews.gr

 

 

One thought on “Χανιά | Κανονικά κυλάει η εκλογική διαδικασία – Παράπονα για κάποια… μικροπροβλήματα

  1. Μπράβο για το ρεπορτάζ και πολλά ευχαριστώ στη συγκεκριμένη κυρία που όπως και άλλοι πίσω από τις κάλπες φροντίζουν να έχουμε αυτά που σε κάποιες χώρες μακρινές είναι μόνο όνειρο. Εύγε στη δημοκρατία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook