Χανιά | Κανένα πρόβλημα υποσιτισμού στο 7ο Δημοτικό Σχολείο! Η απάντηση των Συλλόγων Γονέων Μαθητών και Διδασκόντων

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υποσιτισμού στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Χανίων, με αφορμή σχετικές τις αναφορές που είδαν πριν λίγες ήμερες το φως της δημοσιότητας.

Η ανακοίνωση:

«Όλοι γίναμε κοινωνοί τα τελευταία 24ωρα δημοσιευμάτων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο 7ο Δημοτικό σχολείο.

Ως είχαμε χρέος επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς με μοναδικό σκοπό να αποσαφηνίσουμε την  κατάσταση  και να διαπιστώσουμε αν η κατάσταση στο εν λόγω σχολείο παραμένει όπως την γνωρίζαμε ή υπήρξε ραγδαία επιδείνωση.  Η διαβεβαίωση  όλων χωρίς καμία εξαίρεση ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού και μάλιστα όλα τα παιδιά λαμβάνουν κανονικά τόσο το προάριστο όσο και εκείνα που μένουν στο ολοήμερο κανονικό γεύμα. Στο εν λόγω σχολείο φοιτούν από πολύ παλιά αρκετά παιδιά χαμηλού οικονομικού επιπέδου γι’ αυτό και πάντα γίνονταν ενέργειες τόσο από το σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και χορηγούς, έτσι ώστε να εξασφαλίζετε τόσο το δεκατιανό όσο  και το γεύμα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον άδικο να γίνετε τόσος σάλος από ένα δημοσίευμα ατόμου που καμία σχέση δεν έχει με το σχολείο.

Από την θέση που μας έχετε ορίσει να είστε σίγουροι ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε άμεση συνεργασία με τους φορείς της πόλης μας έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τα μέγιστα δυνατά εφόδια για την ανεπηρέαστη πρόοδο τους. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο εν λόγω σχολείο, που αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της πόλης και σύμβολο της ανοιχτής αγκαλιάς των Χανίων  στις μειονότητες και τους πρόσφυγες, στηρίζοντας το διευθυντή και τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους.

Θα θέλαμε όμως και να ζητήσουμε από όσους θέλουν να συμβάλουν στο έργο της αναβάθμισης των σχολείων να προσαρτάνε όλες τις παραμέτρους όταν αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν τη γνώμη/γνώση που αποκομίζουν από τυχαία γεγονότα και να βεβαιώνονται για την ορθότητα/ αλήθεια όσων καταγγέλλουν.»

Και το σχόλιο του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως γράφει ο διευθυντής:

«Λόγω της εκτενούς δημοσιοποίησης που έλαβε το θέμα της δωρεάς σχολικών ειδών και της σίτισης των μαθητών μας και όχι μόνο, οφείλω ως Δ/ντής, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και την προσυπογραφή του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας , να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Η ομάδα «Χαρίζω Ελπίδα» συνεργαζόμενη με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, είχε την πρωτοβουλία να διανείμουν σχολικά είδη σε όλα τα σχολεία του νομού , σε μαθητές που αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Τους ενημέρωσα ότι μερίδα μαθητών μας, λόγω οικονομικών δυσκολιών, όπως και σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας, έχει ανάγκη από βασικά σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, γόμες, μπογιές κ.λ.π.  και αυτά επιθυμούμε να μας δώσουν σε συγκεκριμένη ποσότητα, ανεξαρτήτως λίστας που ζητούν οι δάσκαλοι και του δικού μας σχολείου.

Συζητήσαμε για την διανομή δεκατιανού σε όλους τους μαθητές μας, αδυνατούντες οικονομικά  και μη, από δωρεά του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων  Χανίων και συμπολίτη μας παλιού μαθητή μας, καθώς και την προσθήκη, ενίοτε, ενός φρούτου στο ήδη υπάρχον δεκατιανό από προσφορά τους.   Επειδή κρίνουμε ότι ο εθελοντισμός, η προσφορά και η φιλανθρωπία, θα πρέπει να διακρίνονται από σεβασμό και διακριτικότητα προς τα πρόσωπα
που δέχονται τη βοήθεια και να μην έχει άλλους στόχους ή σκοπούς, αποφασίσαμε ότι ο τρόπος που θα δεχόμαστε την όποια προσφορά να γίνεται μέσω του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων που έχει καλύτερη εικόνα των αναγκών όλων των σχολείων.

Το δικό μας σχολείο δεν έχει κυλικείο γιατί ο μαθητικός μας πληθυσμός είναι μικρός και συνεπώς είναι ασύμφορη η λειτουργία του. Το θέμα του δεκατιανού έχει λυθεί με τον καλύτερο τρόπο, χάριν στη συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 7 ου ΔΣ , τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του σχολείου μας και των αλληλέγγυων. Επίσης αναφέρουμε ότι έχει γίνει αίτημα από την Δ/νση του σχολείου , για δωρεά διανομή σχολικών
γευμάτων  στους αδυνατούντες μαθητές μας, προς την Π.Ε. Χανίων.

Τονίζουμε ότι ως σύλλογος διδασκόντων συνεργαζόμενος στενά με το σύλλογο γονέων του σχολείου, συμπαραστεκόμαστε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για να παρέχομε τα απαραίτητα είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης ή ό,τι άλλο μας ζητηθεί ή αντιληφθούμε ότι χρειάζονται οι μαθητές και οι οικογένειες τους. Αναγκαζόμαστε να συνεργαζόμαστε και με τους φορείς της πόλης, με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων, το Κοινωνικό
Παντοπωλείο, την Κοινωνική ιματιοθήκη,  το Κύτταρο Χαλέπας, να ζητούμε βοήθεια, για να λύνουμε τυχόν βιοποριστικά προβλήματα των όποιων αδυνατούντων μαθητών μας και των οικογενειών τους, γεγονός που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία στη χώρα μας και το λύνουν όπως κι εμείς, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα του 2019, η κοινωνία που ζούμε είναι πολυπολιτισμική, κανένας από τους γονείς του συλλόγου και όλους τους άλλους Έλληνες που ανήκουν το σχολείο μας και φοιτούν τα παιδιά τους, δεν έχουν ρατσιστικές αντιλήψεις. Οι πόρτες του σχολείου είναι ανοιχτές για όλα τα παιδιά του κόσμου , της περιοχής ευθύνης του σχολείο μας.

Τέλος , σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λυθεί οριστικά και το θέμα της παράτυπης μαθητικής διαρροής , Ελλήνων μαθητών προς τα άλλα σχολεία ,λόγω της πολυπολιτισμικότητας του μαθητικού μας πληθυσμού.»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ