Χανιά | «Κάνε το δικό σου σχέδιο» – Ενημερωτική δράση σε μαθητές Δημοτικού για προστασία από φυσικές καταστροφές | Video

χανιά-κάνε-το-δικό-σου-σχέδιο-ενημ-1583941

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την ενημέρωση των μαθητών αναφορικά με την προστασία τους σε περίπτωση κινδύνου από φυσικά φαινόμενα και έκτακτες καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη δράση με όνομα «Κάνε το δικό σου σχέδιο», απευθύνεται σε μαθητές, στους οποίους διατίθεται υλικό και οδηγίες αυτοπροστασίας, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, χορηγόντας τους σάκους με όλα εκείνα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθιστώντας τα παιδιά να νιώθουν περισσότερο ασφαλή σε ενδεχόμενο φυσικής καταστροφής.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης, ενώ θα μοιραστούν περισσότεροι από 4.000 σάκοι, «οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά και κυρίως θα τους δημιουργήσουν μια κουλτούρα του πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Τεχνική Υπηρεσία, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό για τις σημαντικές συνδρομές του σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας στην κοινωνία των Χανίων.

«Σήμερα κάνουμε άλλη μία δράση πολιτικής προστασίας, που αφορά στην πρόληψη, γιατί το σημαντικότερο στην πολιτική προστασία είναι η πρόληψη, παρά το να επέμβουμε μετά τις φυσικές καταστροφές», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης. Ο κ. Καλογριδάκης επεσήμανε παράλληλα ότι στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί και πληροφοριακές πινακίδες σε χώρους καταφυγής σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χανίων.

Το πρώτο σκέλος της δράσης περιλαμβάνει ενημερωτικό σεμινάριο στους μαθητές για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε έκτακτο περιστατικό, ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν και σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Οι δράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία του Δήμου Χανίων το επόμενο χρονικό διάστημα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook