Χανιά | Καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αγορά

χανιά-καλούν-σε-αντιφασιστικό-συλλαλ-1063338

Ανακοίνωση με την οποία καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο, εξέδωσε το ΚΕΕΡΦΑ Χανίων:

«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 12μμ, Πλατεία Αγοράς, 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συνεχίζουμε: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Φέτος, στις 18 Σεπτέμβρη, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με τους δολοφόνους του, την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να είναι στη φυλακή. Φέτος θα διαδηλώσουμε έχοντας πίσω μας την ιστορική καταδικαστική απόφαση της 7.10.2020, μία μεγάλη νίκη που υπήρξε αποτέλεσμα της πολύχρονης μάχης του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από το δικαστήριο και έγινε πράξη χάρη στην επιμονή και τη δράση του σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε όλη την Ελλάδα, με τα συνδικάτα, τη νεολαία και τους μετανάστες στην πρώτη γραμμή.

Αυτό το κίνημα δεν άφησε τη Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί ποτέ, τους ανάγκασε να κλείσουν τα “γραφεία”-ορμητήριά τους στα Χανιά (δύο φορές) και σε όλη την Ελλάδα, τους πέταξε έξω από τη Βουλή και εξασφάλισε την καταδικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των δολοφόνων ναζί.

Φέτος, 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στέλνουμε και πάλι το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε ποτέ ξανά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και κάθε επίδοξο μιμητή της, να εμφανιστεί στις γειτονιές μας, απαιτώντας την εφαρμογή της καταδικαστικής απόφασης, να καθαιρεθούν όλοι οι φασίστες από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, να μην αφεθεί κανείς τους ελεύθερος, να καταδικαστεί και στο δεύτερο βαθμό η υπόθεση Χ.Α., να αποζημιωθούν τα θύματα της Χρυσής Αυγής και οι οικογένειές τους.

Την ίδια στιγμή στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να παίξει ξανά το χαρτί του ρατσισμού προκειμένου να ξεφύγει από την οργή του κόσμου εξαιτίας της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας. Μέσα σε μία περίοδο που ο κορονοϊός σαρώνει ο Μητσοτάκης φέρνει άλλον ένα «μεταφασίστα» στο υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να να βρει συνομιλητές με τους φασίστες που επιχειρούν να δημαγωγήσουν στις πλάτες των ανεμβολίαστων, αλλά και να επιβάλει την εισβολή των εργολάβων μέσα στα νοσοκομεία.

Δεν ξεχνάμε ότι ο Πλεύρης έπαιξε ενεργό ρόλο στην συγκρότηση της ξενοφοβικής “επιτροπής κατοίκων” στον Άγιο Παντελεήμονα το 2008, ανοίγοντας την πόρτα στους χρυσαυγίτες δολοφόνους και στα πογκρόμ των φασιστών κατά των μεταναστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει ξανά τον δρόμο στους φασίστες, με πόλεμο σε βάρος των προσφύγων στα σύνορα και τις θάλασσες με εκατοντάδες νεκρούς, ρατσιστική ρητορική και αντιμεταναστευτικούς νόμους, αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος των μεταναστών, νέα μέτρα για επιτάχυνση των απελάσεων, με μάντρωμα σε στρατόπεδα-φυλακές των προσφύγων.

Η κυβέρνηση που δεν έχει ακόμη σταματήσει να θεωρεί το Αφγανιστάν «ασφαλή χώρα» και συνεργάζεται χυδαία με τον Ερντογάν για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες που θα φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ήττα των ΗΠΑ και την επικράτηση των Ταλιμπάν, θωρακίζει τα σύνορα με φράχτες ενώ θεωρεί εγκληματίες τους διασώστες των προσφύγων.

Το κίνημα των νοσοκομειακών που φωνάζει «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», ο κόσμος που βρέθηκε πάντα στην καρδιά του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στη σύγκρουση με το φασισμό, απαιτώντας πρόσβαση στην δημόσια υγεία, ΑΜΚΑ για όλους και εμβολιασμούς στα στρατόπεδα, μπορούν να στείλουν τον Πλεύρη και όλη την κουστωδία του Μητσοτάκη σπίτι του.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, να παλέψουμε όλοι μαζί και να μην αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες τα εξιλαστήρια θύματα της αποτυχημένης πολιτικής του Μητσοτάκη, να μην αφήσουμε τα ζόμπι της Χρυσής Αυγής και των μιμητών της να εμφανιστούν σε πλατείες και γειτονιές και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτό το βάρβαρο σύστημα, που στην πιο βαθιά του κρίση παράγει ακόμη περισσότερη ανισότητα, φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό.

Καλούμε στην ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 12μμ, στα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και να συνεχίσουμε με το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες.»zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook