Χανιά | Καλογερής σε Χαρδαλιά: «Να ανοίξει το φαράγγι της Σαμαριάς»

χανιά-καλογερής-σε-χαρδαλιά-να-ανοίξ-1266413

Την υπ’αριθ. πρωτ. 241362 επιστολή απέστειλε σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, όπου ζητάει την εξαίρεση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριά από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που απαγορεύει την κυκλοφορία σε Εθνικούς Δρυμούς.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Έχοντας πλήρη επίγνωση των εξαιρετικά σοβαρών θεμάτων που χειρίζεστε σε όλη τη χώρα, θα επιχειρήσω να σας θέσω ένα ακόμη, που αφορά στα Χανιά, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ζητάμε την εξαίρεση του Φαραγγιού της Σαμαριάς από την οριζόντια απαγόρευση της από 05.08.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 138/05.08.2021) της οποίας η ισχύς παρατάθηκε έως και τις 20 Αυγούστου 2021 (ΦΕΚ Β΄/3746/12.08.2021), σχετικά με την απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε Εθνικούς Δρυμούς.

Η συγκεκριμένη περιοχή αφορά σε μια διαδρομή που είναι επιτηρούμενη όλο το 24ωρο από Δασικούς Υπαλλήλους και Πυροσβέστες, διαθέτει ιατρό, ενώ πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά χαμηλή για λόγους που δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω εδώ.

Κύριε Υφυπουργέ

Για τους ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς γύρω από το Φαράγγι της Σαμαριάς, η διαδρομή αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική πηγή βιοπορισμού για τους κατοίκους τους, οι οποίοι αδυνατούν να συνέλθουν οικονομικά μετά το πλήγμα που δέχθηκε ο Τουρισμός το 2020 λόγω της πανδημίας και κινδυνεύουν να κλείσουν ή να χάσουν λόγω χρεών, τις επιχειρήσεις τους.

Φέτος λοιπόν, που χάρις και στις δικές σας σκληρές προσπάθειες υπάρχει σημαντική ανάκαμψη σε αυτό το ζήτημα, είναι κρίμα και άδικο να υφίστανται τις συνέπειες μιας γενικής απαγόρευσης που ουσιαστικά δεν τους αφορά.

To επιχείρημα ότι οι πληγέντες από τις πυρκαγιές συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα σήμερα απ΄ ότι εμείς εδώ, δε συνιστά λόγο οριζόντιας εφαρμογής του μέτρου εφόσον εδώ δεν συντρέχει αντίστοιχος σοβαρός λόγος, όταν μάλιστα τίθεται ζήτημα επιβίωσης ανθρώπων Ακριτών, κυριολεκτικά, που περνάνε πολύ δύσκολα.

Επί τη ευκαιρία, να σας ενημερώσω ότι εδώ, όπως και στην υπόλοιπη χώρα εκτιμώ,

υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση από πολίτες, Φορείς και Συλλόγους, οι οποίοι συγκεντρώνουν κάθε είδους εφόδια για να βοηθήσουν τους πληγέντες συμπατριώτες μας.

Τέλος, κύριε Υφυπουργέ, η παράταση της απαγόρευσης διέλευσης του παγκοσμίου φήμης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, που ανήκει στο δίκτυο Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας της UNESCO, και αποτελεί όνειρο ζωής για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από όλα τα μέρη της γης, συνιστά πλήγμα όχι μόνο στον τουρισμό της Κρήτης, αλλά κυρίως στην αξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους και στη συνέπεια που οφείλει να δείχνει προς όλους τους πολίτες και επισκέπτες.

Από καρδιάς σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που χειρίζεστε και θέλω να ελπίζω ότι κι εμείς εδώ θα εισακουστούμε στο δίκαιο και λογικό αίτημά μας».

zarpanews.gr

16 thoughts on “Χανιά | Καλογερής σε Χαρδαλιά: «Να ανοίξει το φαράγγι της Σαμαριάς»

  1. αντι να προσφυγετε σε μαζικες μηνυσεις κατα προσωπο, καθεστε και αρχιζετε τα παρακαλια και τα γλυψιματα. ΡΕ ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

  2. Εδώ μας απαγόρευε να πάμε να κάτσουμε με ένα καλάμι με τα παιδιά μας στα βράχια, για το καλό της υγείας μας!!! Προφανώς όχι της ψυχικής.
    Θα επιτρέψει στον τουρίστα να πραγματοποιήσει μια εκδρομή που είχε στην ατζέντα του;
    Απαγορεύει την διέλευση ενός φαραγγιού που η ίδιοι λένε ότι είναι στελεχομενο πλήρως με όλες τις ειδικότητες.
    Στο αεροδρόμιο έχει κάτι δεντράκια, δεν το κλείνεις και αυτό;

  3. Ο/Η Και δεν μπορείτε και σείς μπρε συντεκνοι να φωνάξετε ένα κλεφτρόνι να ……..…παραβιάσει την κλειδαριά !!! λέει:

    Που μεταφράζεται: πολυχρονεμένε μας βεζύρη, ο Αλλαχ να μας κόβει χρόνια να τα δίνει μέρες στη μεγάλοι τη τα σας και την μεγαλειότητα του Δοξασμενου μας σουλτάνου και των υπολοίπων βεζυρηδων του παλατιού!!!Ξέρουμε βεζύρη μου ποσο απασχολημένος είσαι να καις τους άπιστους της ΕΥΟΙΑΣ (μακάρι να μπορούσαμε να σας σκουπίζαμε τον ιδρώτας σας και να σας πλέξαμε τα ποδια 18 φορές τη μέρα ) αλλά αν σας δώσει ο μεγάλος Αλλαχ φώτιση και μας θυμιθειτε δωστε την συγκατάθεση σας βεζύρη μου σε μας τους ανάξιους πιστούς σας να κατέβουμε στο όμορφο φαράγγι μας αν νομιζετε ότι το αξίζουμε. Αν όχι να έχετε υγεία και να μην κουράζεστε τόσο πολύ για το καλό μας.

    Πεσμένοι στο χώμα από την ακτινοβολία και την αξιοσύνη σας.
    Ένας ταπεινός ανάξιος υπήκοος σας

  4. Ρεζιλίκι για τον νόμο η παρουσία του συγκεκριμένου.Διαβαζοντας την επιστολή-ικεσία στον Άρχοντα Χαρδαλια, καταλαβαίνω γιατί ο Νομός Χανίων δε διεκδικεί και δεν πετυχαίνει τίποτα.
    Με τέτοια νοοτροπία οσφυοκαμπτη τι να πάρουμε.ουτε ξεροκοματο, ούτε κοκκαλακι, ούτε σπόρια από καρπούζι.
    Που κατάντησαν οι θρυλικές Χανιωτικες Μαδαρες των ανταρτών και των μιτατων , έγιναν σάλιο στο γλύψιμο ενός yes man προς έναν Χαρδαλια…..
    Νιώθω ντροπή.
    Κύριε Καλογετη ειλικρινά παραιτηθειτε μα δεν κάνετε τίποτα.

  5. Έχω πέσει κάτω από τα γέλια, ζητάνε οι Κρητικοί την άδεια ενός πρώην δημαρχιακού συμβούλου (που δεν τον έχει ψηφίσει και κανένας) να ανοίξουνε το φαράγγι της Σαμαριάς. Ποτέ δεν έπεσε το νησί πιο χαμηλά, να φύγετε ούλοι από την Κρήτη κερατάδες, κότες, κακαντράκια, κιοτηδες, μουνουχισμενοι ειστε όλοι, δεν ειστε άξιοι εσεις μωρε για την Κρήτη, καλλά σας κάνει και σας βάζει δάχτυλο ο καραγκιοζης γιος του δοσιλογου κερατά !

  6. Ο κ. Καλογερής το μόνο που παρέλειψε να κάνει είναι να πέσει στα γόνατα για να ικετέψει τον Χαρδαλιά. Άσχετα με το αν είναι δίκαιο αυτό που ζητεί με την επιστολή (που βεβαίως και είναι), ο κ. Καλογερής θα έπρεπε να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ για το ύφος γραφής που χρησιμοποιεί. Θα πρέπει κάποιος να του υπενθυμίσει ότι εκπροσωπεί έναν περήφανο και αξιοπρεπή λαό και ότι δεν είναι κάποιος διορισμένος υπάλληλος του Χαρδαλιά. Οι Χανιώτες δεν εκπροωπούνται επάξια από έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται ως ένας γλοιώδης κόλακας απέναντι σε έναν αποτυχημένο δευτεροκλασάτο υπουργό.

  7. Τώρα που τον ξέσκισες και τον έβαλες στη θέση του μπρε Νικολή πες μας να χαρείς αν του στειλες μωρε κάνα αθότυρο, κάμια κεφαλογραβιέρα και κανα κιλό χοχλιούς να φαει και να αναστανιώσει από τις δύσκολες καταστάσεις που παλεύει ο κακομοίρης νύχτα μέρα, άυπνος και νηστικός. Γιατί αλλοιώς θα αρχίσουμε να πιστεύουμε πως τα καταπίνεις ούλα και δεν δίνεις ουτε του θεού σου μια μπουκιά !

  8. Η επιστολή είναι σαν να γράφτηκε από μαθητή δημοτικου γι’αυτό τα Χανια είναι σε αυτό το Χάλι ντροπή σε όσους τον ψηφίζουν

  9. ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ?
    Ε ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΓΕΡΗ?
    ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ? ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ???!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook