Χανιά | Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, απευθύνει με ανακοίνωση του το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Χανίων.

Η ανακοίνωση:

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στις  10πμ στη πλατεία Αγοράς

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ! ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!

Συνάδελφε- Συναδέλφισσα,

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Τα αντεργατικά μέτρα που η κυβέρνηση νομοθετεί μήνες τώρα πατώντας πάνω στο νομοθετικό οπλοστάσιο που παρέλαβε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στόχο έχουν να πληρώσουμε ξανά τη κρίση που επιτάχυνε η πανδημία του κορονοιού, ενώ λάδι θα τη βγάλουν πάλι βιομήχανοι, ξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές και τραπεζίτες ξεμπερδεύοντας μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.

Στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας κυριαρχεί η εντατικοποίηση και η εργοδοτική τρομοκρατία, με τα μέτρα που παίρνονται για τη προστασία της υγείας των εργαζομένων να είναι τουλάχιστον ελλιπή. Δεν είναι τυχαίο που εργαζόμενοι του κλάδου μας, πανελλαδικά, νόσησαν από Covid19 σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Βιώνουμε απολύσεις, μειώσεις μισθών, ανασφάλεια για το αν έχουμε αύριο δουλειά και με τι όρους. Μας θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, όσες ώρες και με ό,τι όρους αποφασίσουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες, γι’αυτό και σε απόλυτη αρμονία προσπαθούν να περάσουν το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή με το οποίο επιτυγχάνουν:

10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.

Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Νομιμοποίηση της Τηλεργασίας.

Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.

Νέα εμπόδια στην Απεργία και την περιφρούρησή της.

Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία.

Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας

101 χρόνια μετά την καθιέρωση του 8ώρου η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις της συνεχίζουν τις επιθέσεις στην εργατική τάξη. Στον πόλεμό τους λοιπόν, απαντάμε με πόλεμο.

Κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που με τη σιωπή τους στηρίζουν την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, να φτιάξουμε το δικό μας ταξικό μέτωπο των εργατών!

Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει.

Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το ταξικό μέτωπο των εργατών είναι επιβεβλημένο

             Σπάσε το φόβο!

             Οργάνωσε την αντεπίθεση!

             Δυνάμωσε το Σωματείο μας!”

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ