Χανιά | Κάλεσμα για συμμετοχή σε απεργία για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά

χανιά-κάλεσμα-για-συμμετοχή-σε-απεργί-1034626

Κάλεσμα σε απεργία, για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά απευθύνουν με ανακοίνωση τους προς τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο, τα ταξικά Συνδικάτα του Ν.Χανίων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «με ενότητα και διεθνιστική αλληλεγγύη να  οργανώσουμε την απεργία μαζί με τα σωματεία μας , που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ παλεύοντας να μην πληρώσουμε ξανά, να μη φορτωθούμε κι άλλα βάρη στη πλάτη μας για τα κέρδη τους»

Η ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ,

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ! Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

1Η Μάη οργανώνουμε την 24ωρη απεργία! Μένουμε στον αγώνα ,για να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα μας.

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες , μαζί με τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές , από την αρχή της πανδημίας μεθόδευσαν όλα τα μέτρα που τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Φορτώνουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης για άλλη μια φορά σε μας τους εργαζόμενους.

Για άλλη μια φορά μας ζητούν να βάλουμε πλάτη, να στηρίξουμε τα νέα ψέματα περί «εθνικής ενότητας». Μας λένε ότι θα κρατήσει καιρό αυτή η ιστορία γιατί το βασικό εμπόδιο μπροστά στην υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι το κέρδος των φαρμακοβιομηχανιών, συνολικά του κεφαλαίου. Αυτό θέλουν να εξασφαλίσουν πρώτα. Για αυτό και όλα τα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης ,που παγιώνουν την εκ περιτροπής εργασία, που απαγορεύουν την απεργία και χρηματοδοτούν με νέα πακέτα δισεκατομμυρίων τις επιχειρήσεις από το ξεζούμισμα του λαού , ήρθαν για να μείνουν.

Τα ρίχνουν όλα στον κορονοϊό για να κρύψουν την αλήθεια. Για να κρύψουν την πραγματική αιτία που είμαστε  απροστάτευτοι στην πανδημία. Για να κρύψουν την αιτία που οδηγεί μαζικά στην ανεργία, τη φτώχεια, στα νέα σκλαβοπάζαρα που στήνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι , η ΕΕ και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στη προηγούμενη κρίση του 2008 μας έλεγαν ότι όλοι μαζί τα φάγαμε! Ότι φταίει η κακή διαχείριση και άλλα. Κάθε φορά βρίσκουν και ένα άλλο όνομα για να βαφτίσουν τη κρίση που δημιουργεί η δική τους περιβόητη ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη που βασίζεται στο κέρδος , η ανάπτυξη για τους λίγους , για μια χούφτα πλουτοκράτες , είναι αυτή που δημιουργεί και την ανεργία, τη φτώχεια , τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για τους πολλούς.

Το παράδειγμα της ανάπτυξης στο Τουρισμό και την εστίαση όλα αυτά τα χρόνια το επιβεβαιώνει. Τα τελευταία 10 χρόνια οι επιχειρηματικοί όμιλοι κέρδισαν πάνω από 120 δις.

Στην αντίπερα όχθη εμείς οι εργαζόμενοι βλέπαμε χρόνο με το χρόνο να χάνουμε όλο και περισσότερα σε μισθούς , σε δικαιώματα. Γενικεύτηκε η εκ περιτροπής εργασία, η ενοικίαση ,η σύμβαση μιας μέρας, οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις, μειώθηκε το εισόδημα μας, εμπορευματοποιήθηκε η Υγεία ,μειώθηκαν οι συντάξεις και αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης σε βαθμό που θα πηγαίνουμε απευθείας από τη δουλειά στο τάφο . Είδαμε κυβερνήσεις να αλλάζουν , είδαμε συνεργασίες , φιλελεύθερους – σοσιαλδημοκράτες, κόμματα να μπαίνουν και να βγαίνουν από τη βουλή , άλλα να εμφανίζονται , άλλα να εξαφανίζονται και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι να είναι σε πλήρη εφαρμογή.

Όλα τα μεγάλα λόγια που μας έλεγαν τόσα χρόνια για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις έγιναν φύλλο και φτερό μέσα σε λίγες μέρες . Αποδείχτηκε ότι η προβολή αυτής της ανάπτυξης ως ωφέλιμη για τους εργαζόμενους είχε σκοπό να μας αφοπλίσει. Θέλανε να μας κρατήσουν μακριά από κάθε αγώνα που θα έβαζε στόχο τα δικά μας συμφέροντα, τη δική μας ζωή ,κόντρα στα κέρδη τους, στην εξουσία τους.

Σε αυτό αποσκοπεί η λογική που πρεσβεύουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ , του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μέσα στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας και στη ΓΣΕΕ. Η λογική του λεγόμενου «κοινωνικού διαλόγου» , του «κοινωνικού εταιρισμού». Σε αυτό αποσκοπούν όλοι αυτοί που με μεγάλο θράσος λίγες μέρες πριν την 1η Μάη λένε ότι η απεργία «έφαγε τα ψωμιά της» και ότι ο αγώνας γίνεται στους διαδρόμους των Υπουργείων και των γραφείων του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.

Τώρα όμως ξέρουμε ότι η πολιτική που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές, είναι η πολιτική που στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την εξουσία τους.

Είναι η αιτία που σπέρνει το θάνατο, την προσφυγιά, τη μαζική εξαθλίωση στη γειτονικές μας χώρες ,για του αφέντη το φαϊ. Είναι η πολιτική που μπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο ενεργά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για να ξαναχαράξουν τα σύνορα, να μοιράσουν τα κέρδη από την ενέργεια, τους εμπορικούς δρόμους.

Αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι ακόμα και οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες όπως η Γαλλία , που κατέχουν τον πιο σύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό , είχαν τα πιο αδύναμα συστήματα Υγείας, δεν είχαν κανένα σχεδιασμό για τη προστασία της Υγείας , της ζωής του λαού τους.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Τα ταξικά  Συνδικάτα Ν.Χανίων καλούν όλους τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο,  να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά με αγωνιστική απάντηση, με απεργία. Με ενότητα και διεθνιστική αλληλεγγύη να  οργανώσουμε την απεργία μαζί με τα σωματεία μας , που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ παλεύοντας να μην πληρώσουμε ξανά, να μη φορτωθούμε κι άλλα βάρη στη πλάτη μας για τα κέρδη τους. Παλεύουμε τώρα για :

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Ένταξη στο μηχανισμό στήριξης όλων των εξτρά , εποχικών , συμβασιούχων και εργολαβικών.
  • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα. Να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά με τα ίδια δικαιώματα που απορρέουν από τις ΣΣΕ.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία , μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση των δουλεμπορικών.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού με αποδοχές χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Παύση πληρωμών σε ρεύμα ,νερό τηλέφωνα. Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ !

ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ, ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ.

Η λύση βρίσκεται στον ανυποχώρητο αγώνα μαζί με το κίνημα των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, για να ανατραπεί οριστικά η εξουσία των καπιταλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων.  Για να έρθει η ώρα που θα κάνουμε κουμάντο εμείς οι εργαζόμενοι στο πλούτο που παράγουμε, με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ , ΖΗΤΩ Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook