Χανιά | Κάλεσμα από τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συγκέντρωση

χανιά-κάλεσμα-από-τους-εκπαιδευτικού-985113
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάλεσμα με συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου που πραγματοποιεί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις  12.00, εξέδωσε με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Απεργιακή Κινητοποίηση

Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων

Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα

της δημόσιας εκπαίδευσης

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου Πλ. Δημοτικής Αγοράς 12.00

Σε κατά μέτωπο επίθεση στα εκπαιδευτικά ζητήματα της χώρας επιδόθηκε η κυβέρνηση με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Ενώ περιμέναμε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες σχετικά με τους διορισμούς στην Ειδική και Γενική Αγωγή ένα νέο σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη βουλή προς ψήφιση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 50 αναφέρεται ότι η είσοδος στον εκπαιδευτικό κλάδο, μετά και την προτεινόμενη τροποποίηση, θα προβλέπεται για:

• Αποφοίτους ΑΕΙ της ημεδαπής

• Αποφοίτους εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

• Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ

• Κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.

Η ισοδυναμία των τίτλων των Κολλεγίων με τους τίτλους ανώτατης εκπαίδευσης δεν αποτελεί υποχρέωση του Κράτους απέναντι στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, αλλά πολιτική απόφαση της κάθε Κυβέρνησης αφού μέχρι σήμερα τον έλεγχο των προϋπόθεσεων αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής έχει αποκλειστικά ο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης). Όλα γίνονται για να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το άνοιγμα των πυλών της δημόσιας εκπαίδευσης για πτυχιούχους ιδιωτικών κολεγίων.

Το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να αφεθεί σε ασύδοτη λειτουργία, όπου αμφιβόλου ποιότητας ιδρύματα, χωρίς κανέναν έλεγχο (πχ ποιοι διδάσκουν, ποια είναι τα προγράμματα σπουδών κλπ) θα «εμπορεύονται» τις αγωνίες και τις ελπίδες νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Η Κυβέρνησης της ΝΔ, στοχεύει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και της υπονόμευσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων εκπαιδευτικών των δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Δεν δεχόμαστε, τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Όταν δεν έχουν πραγματοποιηθεί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι, επίσης, φανερό ότι η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει σε ανάλογη τιμωρία και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν ήδη τύχει της απαξίωσης της προϋπηρεσίας τους, με τον νόμο 4589/19 και καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές πληρώνοντας παράλογα ενοίκια και με υψηλό κόστος μετακινήσεων.

Πέρα, όμως, από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις η ανάγκη για την αλλαγή του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις μας (μόνιμος διορισμός όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση , εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών, χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών, καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, καμία τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π., επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών, επιμόρφωση, μισθολογική αναβάθμιση…)

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 12.00.

Για όλα τα παραπάνω το ΔΣ του συλλόγου μας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας το πρώτο 3ωρο, ενώ η ΔΟΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου.

Διεκδικούμε,

• Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου. Όχι στο «προσοντολόγιο». Κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013.

• Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Καμία έκπτωση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook