Χανιά | Καινοτόμο έργο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ στο Φαράγγι της Σαμαριάς!

χανιά-καινοτόμο-έργο-δίνει-τη-δυνατότ-243451

Ένα καινοτόμο έργο με τίτλο «Δημιουργία προσβάσιμης διαδρομής στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς» εντάσσεται στο ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020, με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, δίνοντας τη δυνατότητα σε ΑμεΑ να επισκεφτούν τμήμα του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς.

Η προσβάσιμη διαδρομή έχει συνολικό μήκος περίπου 1.400 μέτρων, και αφορά στο νοτιότερο τμήμα της πεζοπορικής διαδρομής του φαραγγιού της Σαμαριάς. Το τμήμα αυτό έχει αφετηρία το δασικό φυλάκιο βόρεια του οικισμού της παλιάς Αγίας Ρουμέλης και καταλήγει στις φημισμένες «Πόρτες» του φαραγγιού.

 

Οι «Πόρτες» είναι το πιο εντυπωσιακό τμήμα του φαραγγιού όπου τα στενά περάσματα με τα κατακόρυφα τοιχώματα δημιουργούν ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό. Αυτή η δυσπρόσιτη απόκρημνη περιοχή είναι το βασίλειο του Κρητικού Αίγαγρου. Με την παρέμβαση αυτή θα αποκτήσουν πρόσβαση στο μοναδικό αυτό οικοσύστημα και περιβάλλον και τα άτομα με αναπηρία αλλά και ευρύτερα θα διευκολυνθεί η πρόσβαση και διέλευση του συνόλου των επισκεπτών του Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ταυτόχρονα με τη χρηματοδότηση της  προβολής, σήμανσης και τις ψηφιακές εφαρμογές που θα συνοδεύουν το έργο στο πεδίο εξασφαλίζεται η ολοκληρωμένη προβολή και αποτύπωση της παρέμβασης με τρόπο που θα εξηγεί στο σύνολο των επισκεπτών τι ακριβώς θα συναντήσουν, ποια τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του χώρου παρέμβασης και ποιες οι λεπτομέρειες αυτής που την καθιστούν προσβάσιμη για το τμήμα από τη νότια είσοδο του Φαραγγιού μέχρι τις Πόρτες.

Το έργο υποβλήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων κι έχει προϋπολογισμό 697.724,48 ευρώ.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Καινοτόμο έργο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ στο Φαράγγι της Σαμαριάς!

  1. θα τσιμεντωσετε και εκει; δηλαδη πρεπει ολα να γινουν ισωμα για να μπορουν να τα επισκεφτουν οι ανθρωποι με ειδικες αναγκες; μηπως να φτιαξουν και ασανσερ για το εβερστ;;; για να δουμε, γιατι δεν ξηγιεστε τι ακριβως θελουν να κανουν στον εθνικο δρυμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook