Χανιά | Και το Σωματείο Επισιτισμού στην κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη Θεοχάρη

χανιά-και-το-σωματείο-επισιτισμού-στη-1064625

Κάλεσμα για συμμέτοχη στις κινητοποιήσεις με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στα Χανιά, απευθύνει με ανακοίνωση του και το Σωματείο Επισιτισμού:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού χαιρετίζει τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για κοινή σύσκεψη με στόχο  να γίνει πράξη το σύνθημα : «κάνεις μόνος του στην κρίση», να οργανωθεί επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανωθεί η παρέμβαση απέναντι στην εργοδοσία ,την τοπική Διοίκηση και την κυβέρνηση ώστε να προστατευτούν οι άνεργοι και οι εποχιακά εργαζόμενοι. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κατασκευών, Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων.

Τα σωματεία που συντονιστήκαμε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία που έχουν στην δύναμη τους εποχικά εργαζόμενους σε κοινή συμπόρευση ώστε να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης.

Η συνεχής πίεση πανελλαδικά με πολύπλευρες δράσεις από τα ίδια τα σωματεία αλλά και οι αγώνες μας από ότι φαίνεται φοβίζουν την κυβέρνηση για  αυτό το λόγο έβγαλαν από το συρτάρι τους νόμο της Χούντας από το 1971 για τον περιορισμό και την περιστολή των διαδηλώσεων. Στόχος  τους είναι το να μας γεμίσουν με ποινικές ευθύνες και να προκαλέσουν τον φόβο του κόσμου ώστε να μην διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Το Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους , η δίκαιη οργή και αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα ,απέναντι σε όσους φορτώνουν στις πλάτες μας τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την χώρα. Ο αγώνας δεν κρίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των Υπουργείων , δεν παρακαλάμε κανένα Υπουργό που είναι ή ήταν στην κυβέρνηση για ελεημοσύνη! Εμείς δίνουμε ζωή στην λεγόμενη «βαριά» βιομηχανία του Τουρισμού. Με την δουλειά των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΤΑ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣ
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • AΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7 ΣΤΙΣ 10Π.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook