Χανιά | Και τι έγινε που απαγορεύεται; Η παράνομη δραστηριότητα στον Μπάλο συνεχίζεται

χανιά-και-τι-έγινε-που-απαγορεύεται-η-1235603

Σαν να μην έγινε τίποτα την προηγούμενη φορά (δείτε ΕΔΩ), συνεχίζεται στον Μπάλο, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που απέστειλε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, η τουριστική δραστηριότητα. Το θαλάσσιο ποδήλατο που μοιάζει με παιδικό αμαξάκι κάνει την επανεμφάνισή του, ενώ παραδίπλα φαίνονται οι σανίδες του σερφ – ή SAP – δεμένες σε πάγκο.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Λυμπεράκη, πρόεδρο του Φορέα Διαχερίσης, οι φωτογραφίες εστάλησαν στον Φορέα την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη ενημερώθηκαν ξανά όλες οι αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Εισαγγελία Χανίων, η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ο Δήμος Κισσάμου, το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία.

Βέβαια, και την προηγούμενη φορά οι αρχές είχαν και πάλι ενημερωθεί, αλλά, αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες, δεν άλλαξε κάτι.

Σε γραφειοκρατικό επίπεδο πάντως, ο δήμος Κισσάμου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δώσει καμία άδεια για τέτοια δραστηριότητα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάλος είναι περιοχή Natura και για να ασκηθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα, θα πρέπει να υπάρχει άδεια από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς. zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Και τι έγινε που απαγορεύεται; Η παράνομη δραστηριότητα στον Μπάλο συνεχίζεται

  1. Κάποιος «γνωστός» του…γνωστού Δημάρχων/Αντιδημάρχων/Περιφερειαρχών και δεν συμμαζεύεται…θα τα κονομάει πάλι…πάντα.με το αζημίωτο βεβαίως…βεβαίως!!!!

  2. Πριν μερικά χρόνια που είχα διαβάσει την έκθεση natura για τον Μπάλο αν θυμάμαι καλά ο αριθμός των επισκεπτών ημερησίως περιοριζόταν στα 800 άτομα μεικτά από θάλασσα και οδικώς. Τα καραβάκια κατεβάζουν από 1000 έως και πάνω από 3000 άτομα τη μέρα. Και πόσοι άλλοι οδικώς. Και διαπλάτυνση..Ασχοληθείτε με αυτό και όχι με ένα ποδήλατο και ένα s

    1. Εχεις απολυτο δικιο..{αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη} ΥΓ. Το natura παραμενει μονο ως τιτλος..Με 1000-3000 ατομα καθε μερα μαλλον σε katura παραπεμπει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook