Χανιά | Και οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ από τον Πλατανιά στη ρύθμιση για τους πληγέντες

χανιά-και-οι-υποψήφιοι-για-εισαγωγή-στ-835317

«Την επίλυση μιας εκκρεμότητας, που αφορούσε την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων που κατάγονται από τον πληγέντα από φυσική καταστροφή Δήμο Πλατανιά, δίνει το άρθρο 68 του νόμου 4653/2020 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ», δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης.

Σύμφωνα με τον νόμο 4653/2020 και την υπουργική απόφαση, προστίθενται στους δικαιούχους ειδικού ποσοστού για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εκείνοι οι μαθητές και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που διέμεναν μόνιμα στην πληγείσα περιοχή του Δήμου Πλατανιά, αλλά φοιτούσαν σε Λύκεια εκτός του Δήμου αυτού.

Η ρύθμιση αυτή δίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Δείτε τι αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Πλατανιά σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη Βασίλειο, για την στήριξη των παραπάνω αιτημάτων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα του, για την εισαγωγή στα ΑΕΙ &ΤΕΙ μαθητών κατοίκων του Δήμου που αποφοίτησαν από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑ.Λ. καθώς και ΓΕΛ εκτός Δήμου Πλατανιά, μετά από σχετική συμπληρωματική απόφαση (Αριθμ.Αποφ.Φ.253.2/16178/Α5/5-2-6ΧΝΞ46ΜΤΛΗ-ΠΜΤ) που λήφθηκε από την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως και αφορά την εισαγωγή καθ’ υπέρβαση, του αριθμού εισακτέων, για την εισαγωγή στα ανωτέρω εκπαιδευτικά ιδρύματα των μαθητών αυτών.

Με την συμπληρωματική αυτή απόφαση ικανοποιήθηκαν τα υπ αριθμ.15063/25-9-19 και 531/16-1-2020 αιτήματα του Δήμου Πλατανιά, καθώς και οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, ευχαριστεί τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη Βασίλειο, για την στήριξη των παραπάνω αιτημάτων μας.

Οι απόφοιτοι που εμπίπτουν στις διατάξεις της παραπάνω απόφασης, θα πρέπει σε αποκλειστική προθεσμία πέντε ημερών να αποταθούν άμεσα στο Λύκειο που αποφοίτησαν, καθώς και στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook