Χανιά | Και οι φοιτητές στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό

χανιά-και-οι-φοιτητές-στο-συλλαλητήρι-999842

Την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό, κάνει γνωστή με ανακοίνωση του και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Η ανακοίνωση:

«Δίνουμε απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που υποθηκεύει το μέλλον μας, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/02 στις 19:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Η κυβέρνηση καταθέτει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που μετατρέπει την ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση άμεσα εξαρτημένη από την τσέπη του καθενός, τσακίζει τα δικαιώματα της νέας γενιάς, καταργεί όποια προστασία είχε απομείνει για τους εργαζόμενους. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά όλες τις πτυχές της ζωής μας. Είναι συλλογική κατάκτηση των εργαζομένων για την εξασφάλιση των όρων δουλειάς, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία της μητρότητας, της ασφάλισης των παιδιών, των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ, την πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα και στη σύνταξη.

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ όχι μόνο δεν καταργεί όπως υποσχόταν προεκλογικά η τωρινή κυβέρνηση το νόμο Κατρούγκαλου αλλά βασίζεται πάνω σε αυτόν και τον διατηρεί μετατρέποντας ολοκληρωτικά την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση και τον εργαζόμενο σε «επενδυτή» προκειμένου να διατηρήσει την πρόσβαση του στο δικαίωμα αυτό. O εργαζόμενος θα καλείται να διαλέγει πακέτα ασφαλιστικών υπηρεσιών ανάλογα με το ύψος των εισφορών που θα έχει καταβάλει. Την ίδια ώρα η εργοδοσία απαλλάσσεται από τις ασφαλιστικές εισφορές, πολλαπλασιάζει τα κέρδη της και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παραδίδεται στις εταιρίες. Επιπλέον, οι εισφορές που θα δίνουν οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν καμία εγγυημένη απόδοση αφού θα τζογάρονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες σε επενδυτικά πακέτα «κλιμακούμενου ρίσκου».

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είναι η ασφάλιση ατομική υπόθεση. Οι νέοι εργαζόμενοι, απόφοιτοι των σχολών μας, ερευνητές και επιστήμονες σε μια σειρά κλάδους όπως αυτός των μηχανικών βρίσκονται αντιμέτωποι με το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας «με μπλοκάκι» προκειμένου να δουλέψουν στο αντικείμενο που σπούδασαν, εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μισθούς κάτω από 400 ευρώ, με διαστήματα ανεργίας. Ο νέος να μην αποδεχτεί ως δεδομένη αυτή την κατάσταση! Να μη συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δε θα πάρει σύνταξη ποτέ, να μην παραιτηθεί. Όταν η δουλειά δε φτάνει για τις ασφαλιστικές εισφορές, θα διαλέγει πακέτα ασφάλισης και περίθαλψης που στην πράξη θα αφήνουν έξω κάθε σοβαρή εξέταση, κάθε έννοια πρόληψης νόσου.

Είναι προκλητική η προπαγάνδα της κυβέρνησης που με ψέματα και αλχημείες προσπαθεί να κουκουλώσει το έγκλημα παρουσιάζοντας ότι είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά μόνο τους συνταξιούχους όταν μάλιστα βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματά τους ενώ διαλύει κάθε προοπτική για τους σημερινούς νεότερους εργαζόμενους. Τα παραμύθια περί «διόρθωσης αδικιών του παρελθόντος» και «κατάργησης παθογενειών που υπήρχαν ως τώρα» καταρρέουν στην πράξη γιατί το νομοσχέδιο που έρχεται σε λίγες μέρες στη Βουλή είναι ένα διαχρονικό έργο των κυβερνήσεων ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΚΟΚ όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι Υπουργοί των κυβερνήσεων. Δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική τους σύμπλευση όταν πρόκειται να τσακίσουν τα δικαιώματα των φοιτητών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Για παράδειγμα, στα Πανεπιστήμια αρχή «αξιολόγησης» είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΝΔ της δίνει ευρύτερες αρμοδιότητες, η συναίνεση τους κορυφώνεται με τη Συμφωνία αναβαθμισμένης συνεργασίας με τις ΗΠΑ, εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

 

Ο αγώνας που δίνουν οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους τους από κοινού με τους εργαζόμενους για πραγματικά σύγχρονες σπουδές, για πτυχίο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα ενάντια σε απαράδεκτους διαχωρισμούς, στην πολυκατηγοριοποίηση Ιδρυμάτων και πτυχίων, κόντρα στην

πολιτική που συνδέει τις σπουδές μας ολοένα και πιο στενά με τις ανάγκες του κεφαλαίου είναι παρακαταθήκη. Είναι ο ίδιος αγώνας με αυτόν που θα δίνουν και ως αυριανοί εργαζόμενοι ακόμα πιο αποφασιστικά, για μόνιμη και σταθερή δουλειά πάνω στο αντικείμενο σπουδών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τώρα είναι η ώρα να δοθεί μαχητική απάντηση! Το ασφαλιστικό είναι το παρόν και το μέλλον μας, η απεργιακή μάχη που προετοιμάζεται είναι ο αγώνας για την ίδια μας τη ζωή! Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ, το συλλαλητήριο ενάντια στην «αιμάτινη» συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ, ο αγώνας που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στα Σωματεία ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό προκειμένου να εκφραστούν βήματα που μπορούν να συμβάλουν στην ανασύνταξη του κινήματος χαλάνε τη σούπα στην κυβέρνηση και τα στηρίγματα της, δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα για τα δικαιώματά μας στις σπουδές, τη δουλειά, την ασφάλιση, τη ζωή!

Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών, μνημονιακών νόμων

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική

Υγεία- Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

Πτυχίο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο αντικείμενο σπουδών με πλήρη δικαιώματα

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/02 ΣΤΙΣ 19:00, πλ. Αγοράς»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook