Χανιά | Και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο

χανιά-και-οι-εργαζόμενοι-στην-ιδιωτικ-1116693

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι  η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων δε συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά τους. Άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ,  υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά.

Παρά τα έωλα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σε εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτυπώνεται καθαρά πως ο κίνδυνος μετάδοσης στα σχολεία συνδέεται άμεσα με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και τις ευπαθείς ομάδες. Αποδείχθηκε πως η χρήση μάσκας είναι ανεπαρκής, εάν δε συνοδεύεται από τις αναγκαίες αποστάσεις. Όμως, η κυβέρνηση έκανε σαφές πως οι μόνες αποστάσεις που τηρεί είναι οι αποστάσεις από τις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία μαθητών και συναδέλφων!

Η υποκρισία περισσεύει. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει ουσιαστικά μέτρα για:

 Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

 Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

 Μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. Δεν αρκεί το “αισιόδοξο” χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης που προβλέπει ικανοποιητική ανοσία των εκπαιδευτικών το καλοκαίρι!

 Άμεση στήριξη και λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

 Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Άμεση απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση δε βγάζει άχνα για τα φροντιστήρια! Δεν αποκλείεται το καθεστώς της τηλεργασίας-τηλεκπαίδευσης να συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν οι εργοδότες, οι οποίοι ωφελούνται από τη μείωση των λειτουργικών τους εξόδων, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν κυριολεκτικά για ώρες μπροστά στις οθόνες τους με τεράστια σωματική και ψυχολογική κόπωση.

Παράλληλα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις απλήρωτης εργασίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση διεκδικούμε:

 Να βγει ειδική οδηγία για τους όρους επαναλειτουργίας των ΦΜΕ, ΚΞΓ και Κέντρων Μελέτης. Σαφές σχέδιο ιχνηλάτησης.

 Να μην υπάρξουν βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος. Καμία ώρα εργασίας αδήλωτη.

 Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία που άνοιξαν στις 11/1. Επαρκής καθαριότητα με ευθύνη της εργοδοσίας. Καθιέρωση τακτικών ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση όλων των παραπάνω.

Εμείς υπεύθυνα και ξεκάθαρα λέμε πως δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας, ενώ αν τολμήσουν να νομοθετήσουν αλλαγές στο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ ή να εγκαθιδρύσουν αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, θα μας βρουν μπροστά τους!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, περνάμε στην αντεπίθεση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κι αυτής της κυβέρνησης και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και των Γονέων, την Πέμπτη 21/1 στις 12:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook