Χανιά | Και οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές ξεσηκώνονται ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

χανιά-και-οι-αναπληρωτές-και-ωρομίσθι-1171715

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση

καλούμε τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό απέναντι στο νομοσχέδιο

Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως και συμμετέχει στο νέο αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη πλατεία Δημοτικής Αγοράς στη 1 μ.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα! Συνεχίζουμε την μάχη για να λειτουργούν τα σχολεία με ουσιαστικούς όρους υγιεινής και ασφάλειας. Οργανώνουμε από τώρα την επιτυχία της απεργίας – αποχής με αφορμή την έναρξη της «αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων. Δηλώνουμε ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά.

Συμμετέχουμε Συναδέλφισες, συνάδελφοι το επαίσχυντο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που μπήκε σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Η κυβέρνηση που επιλέγει να μην δώσει ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των χώρων εκπαίδευσης, δαπανά 30 εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ενώ μείωσαν κατά 8% την κρατική χρηματοδότηση για τα Ανώτατα Ιδρύματα, έχουν το θράσος να λένε ότι νομοθετούν για να αναβαθμίσουν την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Ονομάζουν «αναβάθμιση» τα όρια φοίτησης, την κατώτατη βάση εισαγωγής, την υποβάθμιση των πτυχίων, την λειτουργία των Πανεπιστημίων με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Στο νέο πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν θα μπαίνουν πρόσθετα εμπόδια στις

σπουδές των παιδιών από εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει σχέδια που υπήρχαν για

χρόνια στα συρτάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Νομοθετεί αδιάκοπα αξιοποιώντας την πανδημία για να επιβάλει σιωπητήριο απέναντι στους αγώνες της συντριπτικής πλειοψηφίας της εκπαιδευτικής κοινότητας που καταδικάζει αυτή τη πολιτική.

Η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) με ΦΕΚ 140/20-1-2021 για την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» ανοίγει επικίνδυνους δρόμους: για την υποβάθμιση, την κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση των σχολείων. Δείχνει με το δάχτυλο ως υπεύθυνους για όλα τα «στραβά» του σχολείου τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Την στιγμή που τα σχολεία λειτουργούν με 50.000 συμβασιούχους, που το

δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά για χιλιάδες συναδέλφους αποτελεί άπιαστο όνειρο, η κυβέρνηση θέλει να αξιολογήσει κατά πόσο προχωράει η λειτουργία των σχολείων με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Αξιολογούν το κατά πόσο οι μαθητές θα διδάσκονται «δεξιότητες» σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης, κατά πόσο το σχολείο θα παράγει φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Η διεθνής πείρα δείχνει ότι και στα «αξιολογημένα» σχολεία του εξωτερικού, οι ταξικοί

φραγμοί, οι ανισότητες και η μορφωτική υποβάθμιση «ζουν και βασιλεύουν».

Για όλα τα παραπάνω άνοιξε διάπλατα την πόρτα η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ο

νόμος για την αξιολόγηση 4547/18, που με προθήκες θέλει να εφαρμόσει η σημερινή κυβένρηση. Για απουσία «κουλτούρας αξιολόγησης» μιλούσε ο Κ. Γαβρόγλου.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια για μια ακόμα φορά!

Με το νου μας στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, με την πεποίθηση ότι

ακόμα και «οι μαθητές του τελευταίου θρανίου» μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές και δημιουργοί μιας καλύτερης κοινωνίας, παίρνουμε θέση μάχης.

Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει! Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά!»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Και οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές ξεσηκώνονται ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook