Χανιά | Και ο Δήμος Σφακίων στο πρόγραμμα Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

χανιά-και-ο-δήμος-σφακίων-στο-πρόγραμμ-1343937

Στις 20 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων» με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η απόφαση αυτή αφορά σε Χρηματοδότηση της Εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών σχεδίων μεταξύ άλλων Δήμων και για τον Δήμο Σφακίων, προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα, όπως επίσης και να αντιμετωπιστούν ειδικές και έκτακτες ανάγκες.

Ειδικότερα, οι μελέτες θα αφορούν την αντιμετώπιση κρίσιμων χωρικών προβλημάτων, αστικές αναπλάσεις, περιβαλλοντική προστασία, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως επίσης και παρεμβάσεις στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα προγράμματα αυτά εγκρίνονται τμηματικά και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την 30η Ιουνίου 2025.

Η ένταξη του Δήμου Σφακίων στο πρόγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων θα λύσει πολλά από τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ταγαρά Νικόλαο, τον Βουλευτή Χανίων κ. Βολουδάκη Μανούσο και τον Πολιτικό Μηχανικό και συνεπαρχιώτη μας κ. Μπατζέλη Ιωάννη για την συμβολή τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook