Χανιά | Στο νοσοκομείο ένας από τους μετανάστες – Σε πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ θα περάσουν το βράδυ | Videos+Photos

χανιά-στο-νοσοκομείο-ένας-από-τους-μετ-1571717

Στο πλοίο «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ, εκτός απροόπτου, αναμένεται να περάσουν τουλάχιστον ένα βράδυ οι μετανάστες που διεσώθησαν ανοιχτά της Παλαιόχωρας την Τρίτη.

Η λύση αυτή προκρίνεται, καθώς δεν υπάρχει πρόσφορος χώρος να φιλοξενήσει τόσο πολλούς ανθρώπους άμεσα (οι εκτιμήσεις για τον αριθμό τους κυμαίνονται από 450 ως και 500) και καθώς θα πρέπει να κινηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ένας 15χρονος διαβητικός που είχε πέσει σε κώμα, αλλά δέχθηκε πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και τους ιατρούς που έχουν βρεθεί στο σημείο παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΚΥ Καντάνου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, το οποίο έχει τεθεί σε ετοιμότητα από τη νύχτα για υποδοχή περιστατικών από το πλοιάριο.

Το σκάφος φέρεται να απέπλευσε από τις ακτές της Λιβύης πριν από τουλαχιστον 4 ημέρες και είχε προορισμό την Ιταλία, με πληροφορίες του zarpanews.gr να αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των επιβαινόντων είναι Σύροι, υπάρχουν όμως και Αφγανοί, Πακιστανοί, Λίβυοι και Αιγύπτιοι.

Ο δήμος Καντάνου-Σελίνου μισθώνει λεωφορεία για να μεταφερθούν στο πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, στο σκάφος υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, ενώ ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός μετά την καταμέτρηση.

Πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους, καθώς φαίνεται πως διασώθηκαν όλοι.

Μέλη της πολιτικής προστασίας βρίσκονται επίσης στο σημείο για να συνδράμουν όπως τους ζητηθεί. Πιλάφι με κοτόπουλο αναμένεται να δοθεί στους ανθρώπους για φαγητό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook