Χανιά | Ιστορική συνάντηση έξι Επιταφίων στην Πλατεία Δικαστηρίων | Photos + Video

χανιά-ιστορική-συνάντηση-έξι-επιταφί-851453

Ανεπανάληπτες στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης έζησαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τα Χανιά, με τη συνάντηση των έξι Eπιτάφιων στην Πλατεία Δικαστηρίων, η οποία «βούλιαξε» από τη φετινή συμμετοχή των πιστών στην περιφορά.

Στο ιστορικό «ραντεβού» των έξι επιτάφιων, διπλάσιοι σε σχέση με την περσινή συνάντηση των τριών Επιταφίων ενοριών της πόλεως μας, συμμετείχαν φέτος οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς, Αγίου Ιωάννου, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Η πομπή των Ιερών Επιταφίων, που ξεκίνησε περίπου στις 21.15 συναντήθηκε μπροστά στην Αντιπεριφέρεια Χανίων περίπου στις 21:30, όπου πραγματοποιήθηκε δέηση και ανάγνωση του μηνύματος της Μεγάλης Παρασκευής από το Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό.Στην πρώτη γραμμή Ελληνικές και Βυζαντινές σημαίες, εξαπτέρυγα, Σταυροί και ακολουθούσε ο Επιτάφιος της κάθε ενορίας, μία όμορφη πομπή που μετέφερε για άλλη μια χρονιά τον επιτάφιο θρήνο στην πόλη των Χανίων.

Ακολουθούσε πλήθος πιστών, οι οποίοι κρατώντας με ευλάβεια στα χέρια τους αναμμένες λαμπάδες και φαναράκια δημιούργησαν ψάλλοντας μια βαθιά κατανυκτική ατμόσφαιρα, συμμετέχοντας έτσι στην κορύφωση του Θείου δράματος.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook