Χανιά | Ισόβια στον 49χρονο Νορβηγό για την δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά – Κρατείται προσωρινά στις φυλακές Αγιάς

χανιά-ισόβια-στον-49χρονο-νορβηγό-για-τ-1423406

Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν ένα έτος, χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 49χρονο Νορβηγό, ο οποίος στις 13 Ιανουαρίου του 2021 δολοφόνησε την 54χρονη Ελληνίδα σύντροφό του μέσα στο σπίτι της, στα Μεσκλά του Δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpanews.gr o δικηγόρος της οικογένειας της 54χρονης, Νίκος Ντουντουλάκης, το δικαστήριο αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου. Τότε είχε παραστεί στην δίκη ο κατηγορούμενος, όμως ζήτησε αναβολή επειδή, όπως υποστήριζε δεν ήξερε τι είχε γίνει σχετικά με τη διαδικασία και την υπεράσπισή του.

Μάλιστα, είχε ζητήσει χρόνο ώστε να καλέσει άτομα δικά του, από την Νορβηγία για να μιλήσουν για την προσωπικότητά του.

Ο κατηγορούμενος, διαμαρτυρόμενος για το ότι τα αιτήματά του δεν έγιναν δεκτά, σήμερα απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που όρισε αυτεπάγγελτα το δικαστήριο, τον κ. Γιάννη Παρασύρη.

Το έγκλημα, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του 49χρονου, έγινε υπό την επήρεια μέθης και ζήτησε ελαφρυντικά, τα οποία όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Ακόμα, ο κατηγορούμενος ζήτησε μειωμένο καταλογισμό, ενώ ισχυρίστηκε πως ήθελε να αυτοκτονήσει από τις τύψεις του.

Ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της δολοφονίας της 54χρονης κρατείται προσωρινά στις φυλακές της Αγυιάς.

Υπενθυμίζεται πως ο Νορβηγός, μαχαίρωσε δεκατέσσερις φορές την άτυχη σύντροφό του.

Όπως έχει γράψει το zarpanews.gr (δείτε εδώ), σύμφωνα με την αναφορά του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη από τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, το θύμα είχε οκτώ τραύματα τομής και έξι εκδορές από το μαχαίρι του δράστη, με πιο θανατηφόρα μία μαχαιριά στην πλάγια τραχηλική χώρα, που είχε σαν αποτέλεσμα τη ρήξη δεξιάς καρωτίδας, απώλεια αίματος και εν τέλει το θάνατο.

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook