Χανιά | Ήρθε και θα μείνει ο ποδηλατόδρομος – Τι θα ισχύει με την λαϊκή στην Ακτή Κανάρη | Photos

χανιά-ήρθε-και-θα-μείνει-ο-ποδηλατόδρο-1051074

Διευκρινήσεις και τεχνικές λεπτομέρειες για τον νεόδμητο ποδηλατόδρομο της Ακτής Κανάρη, στον παραλιακό δρόμο από το ενετικό λιμάνι προς τη Νέα Χώρα στα Χανιά, έδωσε η δημοτική αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης στο ΚΑΜ, μετά από ερώτηση -την πρώτη και παρθενική του- του «Βενιαμίν», νεαρότερου δημοτικού συμβούλου Νικολάου Αρχοντάκη προς τον Δήμαρχο Χανίων, σχετικά με τις προδιαγραφές που στήθηκε ο ποδηλατόδρομος, την ασφάλειά του για τους χρήστες του, αλλά και τον σχεδιασμό του Δήμου για τη λειτουργία του εφεξής.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρχοντάκης, υπάρχει η απορία για το αν η ενέργεια αυτή, «…στοχεύει άραγε στην ουσία της έννοιας ενός ασφαλούς ποδηλατοδρόμου, ή εάν ήταν απλώς ένα κατασκεύασμα βεβιασμένο, καλόπιστης προδιαθέσεως μεν, επικοινωνιακού χαρακτήρα τελικώς δε».Δείτε εδώ ολόκληρη την ερώτηση του κ. Αρχοντάκη για το θέμα

Σε απάντηση των παραπάνω, ο κ. Σημανδηράκης εξήγησε ότι η συγκεκριμένη κίνηση εκτός του ότι έγινε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, δημιουργήθηκε και από την ανάγκη αρκετού κόσμου να αθληθεί και να κινηθεί γενικά μέσα στην πόλη, είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατα.

«Πηγαίνω πολύ συχνά στο σημείο και διαπιστώνω ότι τις τελευταίες μέρες, υπάρχει σεβασμός από τους πολίτες που στο σύνολό τους έχουν αγκαλιάσει το νέο έργο», είπε.

«Εμείς έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα κινείται με ασφάλεια ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες που εκδηλώθηκαν μέσα στην καραντίνα», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι «είναι η πολιτική και βούλησή μας να αυξήσουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων. Σε όλα τα πιθανά σενάρια για το ΣΒΑΚ που ολοκληρώνεται του χρόνου, περιλαμβάνεται και ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος».

Από το 2006 προϋπήρχε η μελέτη – Ολοκληρώνεται η σήμανση

Ο κ. Σημανδηράκης απαντώντας στα περί επικοινωνιακού έργου, ξεκαθάρισε ότι η μελέτη για το συγκεκριμένο σημείο (όπως και για άλλα), προϋπήρχε από το 2006, στο συγκεκριμένο πλαίσιο της οποίας στηρίχθηκαν τα συνεργεία για να δημιουργήσουν τον νέο ποδηλατόδρομο.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί η σήμανση, ελλείψει υλικών, όμως μέσα στις επόμενες ημέρες οι τεχνικές υπηρεσίες θα τελειοποιήσουν την πρώτη διαγράμμιση. Παράλληλα, είμαστε στη διαδικασία εύρεσης νέων υλικών που κυκλοφορούν στην αγορά, για να εξασφαλίσουμε το νέο δίκτυο για τα ποδήλατα, ώστε οι ποδηλατόδρομοι να είναι και όμορφοι και λειτουργικοί», συμπλήρωσε.

Τι θα γίνεται με την λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη

Όπως είνα κατανοητό και από τις εικόνες, ο νέος ποδηλατόδρομος θα πηγαίνει από τη Νέα Χώρα προς το Ενετικό Λιμάνι και είναι μίας (μονής) διαδρομής, «δυστυχώς γιατί ο δρόμος είναι έτσι» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σημανδηράκης και για να μη δημιουργείται ζήτημα με την ασφαλή κυκλοφορία.

Για την λαϊκή αγορά, ο Δήμαρχος Χανίων είπε ότι όπως δε χρησιμοποιείται ο δρόμος της Ακτής Κανάρη για τα αυτοκίνητα εκείνη την ημέρα, έτσι δε θα υπάρχει και ποδηλατόδρομος μέχρι το μεσημέρι μέχρι και το πέρας της Λαϊκής.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Ήρθε και θα μείνει ο ποδηλατόδρομος – Τι θα ισχύει με την λαϊκή στην Ακτή Κανάρη | Photos

  1. ποδηλατοδρομοι και συναφοι μονο στην Ελβετια , εδω οι υποδομες δεν μπορουν να στηριξουν….τετοια εργα δυστυχως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook