Χανιά | Ημερίδα αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την θεμελίωση του Αγίου Νεκταρίου

χανιά-ημερίδα-αφιερωμένη-στα-60-χρόνια-1562192

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στέφθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, η ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων την πρώτη ημέρα των πολυήμερων εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει η Ενορία.

Την εκδήλωση που συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, προλόγισε ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου και ιερατικός  προϊστάμενος του Ναού  Αμφιλόχιος Παπαγιαννακης, ευχαριστώντας τους ομιλητές, τους συνεργάτες  και το σεβαστό ακροατήριο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Την ημερίδα κόσμησαν με τις ομιλίες τους ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός  που μίλησε με λόγια βιωματικά και συγκινητικά, παραθέτοντας   μία πλούσια ιστορική αναδρομή του ιερού ναού και του κοινωνικού έργου της Ενορίας, η καθηγήτρια  του ΑΠΘ της Θεολογικής Σχολής κ Άννα Καραμανίδου και η Καθηγήτρια του ΑΠΘ της Θεολογικής Σχολής κ. Σουλτάνα Λάμπρου.

Στη συνέχεια ανέλαβε και έντυσε μουσικά την εκδήλωση ο Βυζαντινός Χορός Χανίων υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Καστρινάκη.

Έκπληξη της βραδιάς ήταν η απονομή ευαρέσκειας από την Πρόεδρο του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου κ. Μαρούσα Χατζηλάρη στην αγαπητή δασκάλα κ. Ζαχαρένια Παπαδάκη  που διακόνησε στο Ίδρυμα του Αγίου Νεκταρίου δίπλα στην μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία για πολλά χρόνια, με ήθος και αγάπη προς τα παιδιά.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί,  Άρχοντες του τόπου μας, αντιπροσωπείες των  Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Αρχών και  πλήθος κόσμου.

imka.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook