Χανιά | Ηλικιωμένοι περιμένουν εβδομάδες να τους φέρουν τη σύνταξη – Μεγάλες καθυστερήσεις στα ορεινά του δήμου Πλατανιά

Παράδοση λογαριασμών που κοντεύουν να λήξουν ή έχουν λήξει και σοβαρές καθυστερήσεις ακόμα και στην παράδοση των συντάξεων, που μπορεί να φτάσουν και τις δύο εβδομάδες σε κάποιες περιπτώσεις, παρατηρούνται σε χωριά του πρώην δήμου Μουσούρων, έπειτα από συνταξιοδότηση ενός έμπειρου ταχυδρόμου. Αυτό ανέφερε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πρασέ, Κώστας Φραγκεδάκης, και επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκεδάκη, στον Σκινέ, τον Φουρνέ, τα Καράνου, το Ορθούνι, τον Σέμπρωνα, τον Πρασέ και αλλού, από το περασμένο καλοκαίρι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των συντάξεων στους ηλικιωμένους συνταξιούχους που ζουν στα χωριά και αυτό ξεκίνησε μετά από… συνταξιοδότηση ταχυδρόμου που υπηρετούσε στο ταχυδρομείο Αλικιανού και εξυπηρετούσε την περιοχή. Παρότι υπάρχει αντικαταστάτης, τα γράμματα και, το κυριότερο, οι συντάξεις, όπως αναφέρουν και κάτοικοι, καθυστερούν πολύ να παραδοθούν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μάλιστα ο δήμος έχει προτείνει εγγράφως στα ΕΛΤΑ να στηρίξει τα υποκαταστήματα Αλικιανού και Βουκολιών:

“Είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τη λεγόμενη καθολική αλληλογραφία, πρέπει να λειτουργούν. Έχουμε κάνει αλληλογραφία μήνες τώρα μαζί τους γι΄αυτόν τον λόγο. Δεν γίνεται στα χωριά να βάλουν θυρίδες στην πλατεία και να φέρνουν τις συντάξεις εκεί, ποια ασφάλεια παρέχεται έτσι; Οι άνθρωποι που περιμένουν τις συντάξεις είναι ηλικιωμένοι, πρέπει να υπάρχει ταχυδρόμος που θα φέρνει την αλληλογραφία σπίτι. Εμείς έχουμε προτείνει στα ΕΛΤΑ να συμμετέχουμε ακόμα και στο λειτουργικό κόστος για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά”, ανέφερε ο δήμαρχος.

Ένας ταχυδρόμος που θα γνωρίζει την περιοχή – καθώς σε πολλά χωριά δεν υπάρχουν καν διευθύνσεις – και θα την αναλάβει σε μόνιμη βάση, όπως ήταν η κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι δηλαδή, θα μπορούσε να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ