Χανιά | Ηλεκτρικές μπάρες στις εισόδους της Παλιάς Πόλης για να φύγουν τα οχήματα ζητούν οι καταστηματάρχες

Παράπονα για την εικόνα της παλιάς πόλης εκφράζει ο σύλλογος καταστηματαρχών με δελτίο τύπου το οποίο υπογράφουν ο γ.γ. Μάρκος Κληματσάκης και η πρόεδρος
Νίνα Παπαδουλάκη.

Στο δελτίο τύπου κάνουν γνωστό ότι “πρόσφατα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με συμμετοχή Καταστηματαρχών από όλους τους εμπορικούς δρόμους της Παλιάς Πόλης κάτι που μας έδωσε την δυνατότητα να καταλήξουμε σε σαφή συμπεράσματα.

Η σεζόν σε γενικές γραμμές έκλεισε με θετικό πρόσημο αν και τα συνεχώς αυξημένα έξοδα και η ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα πλήττουν αναπόφευκτα και τον δικό μας κλάδο.
Αντιθέτως,τα συμπεράσματα για την γενική εικόνα της πιο αναπτυγμένης τουριστικά περιοχής στον Νομό ήταν απογοητευτικά.

Με εξαίρεση τον τομέα της καθαριότητας που η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη οι υπόλοιποι τομείς απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και όχι άλλες υποσχέσεις η αναλήθειες από τους αρμόδιους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην έλλειψη θέσεων στάθμευσης αλλά και ελέγχου της εισόδου αυτοκινήτων στην Παλιά Πόλη πέρα του ωραρίου τροφοδοσίας.
Χιλιάδες επισκέπτες γνώρισαν απίστευτη ταλαιπωρία στην προσπάθεια τους να επισκεφθούν την Παλιά Πόλη και πολλοί από αυτούς δεν την επισκέφθηκαν ποτέ.

Πολλοί έμεναν άφωνοι, όταν εκτός ωραρίου έβλεπαν αυτοκίνητα και φορτηγά να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στους πεζόδρομους με σοβαρό τον κίνδυνο ατυχήματος.
Οι αποκρουστικές εικόνες με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία ήταν καθημερινό φαινόμενο σε κάθε γωνιά της περιοχής.

Τεράστια η ταλαιπωρία και για τους μόνιμους κάτοικους που έβλεπαν στις θέσεις τους συνεχώς κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ενώ συχνές ήταν οι παραβιάσεις ακόμα και στις θέσεις των ΑΜΕΑ.

Και πάρα τις μεγάλες υποσχέσεις εδώ και δύο χρόνια της Δημοτικές Αρχής για τα Περιφερειακά Πάρκινγκ και την μετακίνηση των επισκεπτών με mini bus,τον έλεγχο της εισόδου των αυτοκινήτων στις εισόδους της Παλιάς Πόλης με την χρήση ηλεκτρικής μπάρας, την προστασία των θέσεων στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων και των ΑΜΕΑ τελικά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ…

Παρατηρήσαμε την αργή η και σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτη αποκατάσταση των ζημιών σε πεζοδρόμια, πινακίδες και διαγραμμίσεις.
Συχνά νιώσαμε άβολα με τα σχόλια που ακούσαμε την κακή εικόνα των WC στην Ζαμπελίου, για την απομακρυσμένη στάθμευση των Τουριστικών Λεωφορείων και γίναμε εμείς οι άνθρωποι της πληροφορίας αφού τα τουριστικά περίπτερα του Δήμου είναι λίγα και όχι με σταθερή λειτουργία.(π.χ. το γραφείο πληροφοριών που εξυπηρετεί στο κτίριο του Δήμου Χανίων, επί της Μυλωνογιάννη, δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα)

Για όλα τα παραπάνω συναντηθήκαμε και συζητήσαμε πολλές φορές με τους αρμόδιους και θα το κάνουμε ξανά.
Σκέψεις και Ιδέες υπάρχουν και μάλιστα από ανθρώπους που ζουν στο πετσί τους την Παλιά Πόλη δεκαετίες και θα συνεχίσουν να την ζουν γιατί είναι κομμάτι της.
Ας φροντίσουν όμως οι συνομιλητές μας αυτή τη φορά να είναι ειλικρινείς και αληθινοί.
Γιατί πίσω από όλα αυτά που περιγράφουμε εξαρτάται η διαβίωση και η καθημερινότητα χιλιάδων από εμάς αλλά και το μέλλον μια περιοχής που η ψυχή της είναι οι άνθρωποι της.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ