Χανιά | Ήγγικεν η ώρα για τα Νεώρια – Υπεγράφη παρουσία της υπουργού Πολιτισμού η σύμβαση για την αποκατάσταση | Photos + Videos

Μία πολυαναμενόμενη μελέτη για την πόλη και την κοινωνία των Χανίων είναι έτοιμη να πάρει «σάρκα και οστά», αφού δρομολογείται η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή και αποκατάσταση των Νεωρίων με τίτλο: «Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά».

Στο πλαίσιο αυτό, στα Χανιά συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο για την υπογραφή της σύμβασης.

Την ικανοποίηση για την πρόοδο του έργου και τις προοπτικές του εξέφρασαν και στις δηλώσεις τους με το πέρας της εκδήλωσης:

Την συγκεκριμενοποίηση όρων και στοιχείων της εν λόγω μελέτης είχε υπερψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 30 Ιανουαρίου 2020. Η σύμβαση της μελέτης έχει περάσει και από τους υπόλοιπους τρεις συναρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Πολυτεχνείο Κρήτης και πλέον εγκρίθηκε και από τον Δήμο Χανίων.

zarpanews.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας θέλω ξυπνιους.Καμία σύμβαση για την αποκατάσταση δεν υπογράφηκε.”Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά». Αυτό υπογράφηκε.δηλαδη άλλη μια μελέτη για τα νεώρια.αυτή τη φορά με λαγούτα και βιολιά. Ο σημανδηρακης εξελίσεται σε πανηγυρτζή.

  2. […] Σε μία ακόμη αποκάλυψη προθέσεων προχώρησε εχθές το απόγευμα ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή και αποκατάσταση των Νεωρίων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) […]

  3. Θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τα αρμόδια υπουργεία τα κονδύλια που θα χρειαστούν (6-8 μήνες),κατόπιν να ξεκινήσει η μελέτη από το Πολυτεχνείο(1,5-2 χρόνια),να εγκριθεί η μελέτη (10-12 μήνες),να δημοπρατηθεί το έργο(αυτό ήδη έχει γίνει!)και να ξεκινήσει με το καλό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ