Χανιά | Ιδού η… ανάπτυξη στην οδό Κυδωνίας – Εικόνες εγκατάλειψης και 21 ξενοίκιαστα καταστήματα | Photos

χανιά-ιδού-η-ανάπτυξη-στην-οδό-κυδων-1332679

Κάποια από τα καταστήματα που θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια. Κάποια, σχετικά πρόσφατα. Μερικές από τις επιχειρήσεις που στεγάζονταν στους χώρους αυτούς, έκλεισαν οριστικά, ενώ άλλες απλώς μετακόμισαν. Οι επαγγελματικοί χώροι που έμειναν πίσω τους όμως, έχουν ένα κοινό: παραμένουν ξενοίκιαστοι, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους των Χανίων.

Θα έλεγε κανείς, ότι μερικοί από τους χώρους αυτούς χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις για να στεγάσουν μια επιχείρηση και αυτό προκαλεί πρόσθετα έξοδα που ένας επαγγελματίας θα προτιμήσει να αποφύγει. Η αιτία όμως, που έφτασαν σε τέτοια κατάσταση, είναι ακριβώς το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για καιρό.

Στην πραγματικότητα, τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια, ώστε παραμένουν κενά και τα καταστήματα που είναι σε καλή κατάσταση. Συνολικά 21 μετρήσαμε στην οδό Κυδωνίας την Τρίτη, μια εικόνα που μιλάει ξεκάθαρα από μόνη της για την… ανάπτυξη που προβλέπουν οι ελληνικές αρχές και που αναμένεται, θεωρητικά, να ξεπεράσει το 7%. Και δεν πρόκειται για κάποια απομακρυσμένη περιοχή, αλλά ουσιαστικά για το κέντρο των Χανίων.

Που να προέβλεπαν και ύφεση δηλαδή…

Δείτε τη θλιβερή πραγματικότητα της οδού Κυδωνίας στις φωτογραφίες παρακάτω:zarpanews.gr

13 thoughts on “Χανιά | Ιδού η… ανάπτυξη στην οδό Κυδωνίας – Εικόνες εγκατάλειψης και 21 ξενοίκιαστα καταστήματα | Photos

  1. Nα τα φτιαξουν οι ιδιοκτητες
    Να ξεκαβαλησουν
    Να τα εχουν ετσι να τα βλεπουν …..και φανταστειτε ποσο τσιφλικαδες ειναι , που προτιμουν να τα εχουν ανοικιαστα , δε πειραζει με τις υγειες τους!
    Και αλλα πολλα….

  2. Με τα ενοίκια που ζητάνε δεν πρόκειται να ενοικιαστούν ποτέ. Οι περισσότεροι έχουν μείνει πολλά χρόνια πίσω τότε που είχαμε τουρίστες χωρίς βραχιολακι ( all inclusive)!!!

  3. Λογικό.. αφού όλοι ψωνίζουμε από τις πολυεθνικές και τα μεγάλα καταστήματα. Πως να αντέξει μια μικρή επιχείρηση απέναντι στα θηρία;;

  4. πολλα φταινε. και οι ιδιοκτητες που εχουν υψηλα τα ενοικια, και το οτι ο κοσμος προτιμα να αγορασει την κινεζια απο την μεγαλη αλυσιδα η το σουπερπαρκετ αντι να πληρωσει λιγα ευρω παραπανω και να το αγορασει απο το εξειδικευμενο καταστημα της γειτονιας του και το οτι οι συγχρονοι επιχειρηματιες προτιμουν να το παιζουν εκ του ασφαλους και ανοιγουν μονο καφετεριες και σουβλατζιδικα. Δεν σας εντυπωσιαζει που σε ενα κυριο δρομο των χανιων υπαρχουν 5-6 σουβλατζιδικα στη σειρα; αστεια πραματα…
    Υπαρχει μια ολοκληρη λιστα επαγγελματων που χαθηκαν μεσα σε 10 μολις χρονια επειδη ο κοσμος προτιμαει να αγορασει την ψευτοκινεζια με 5ευρω παρα να αγορασει ενα καλο προιον και οοοοοοοοοταν χαλασει να παει να το φτιαξει, απλα το πεταει. Το… lifestyle λοιπον κυριως του Χανιωτη τον οδηγησε στα κλειστα μαγαζια και οχι οτι …-ας γελασουμε- «πειναει» ο κοσμος.

  5. Μετά τους ποδηλατόδρομους έγινε αυτό το χάλι…και πόσα θα κλείσουν ακόμα θα δείτε…πολλά είναι για λουκέτο με τον αποκλεισμό των μαγαζιών.

  6. Αναρωτηθήτε για ποιό λόγο τα περισσότερα καταστήματά είναι από την δεξιά πλευρά του δρόμου εκει που έκαναν το έκτρωμα που αποκαλούν ποδηλατόδρομο…χωρίς χώρους φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και αφαιρώντας τουλάχιστον 500 θέσεις πάρκινγκ…για να περνούν 10 ποδήλατα την μέρα…

  7. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΤΟ ZARPANEWS ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ , ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 7% ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΤ, MEGA, ANT1, ALPHA, STAR KAI ΚΥΡΙΩΣ Ο ΣΚΑΪΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ’ΡΘΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΕΛΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΥ ΚΑ-ΚΟΥΛH???????
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ EXOYN ΚΡΙΣΗ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΤΩΡΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΟ SUPER MARKET.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ….
    Υ.Γ. TO OTI EXOYME ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ.

  8. Όταν κάνουν δουλειές του ποδαριού να περιμένουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Όλοι οι μαγαζάτορες βρίζουν τον Δήμαρχο με το καραγκιοζιλίκι που έκανε και τους έχει διαλύσει. Πρώτα βρες που να παρκάρει ο κόσμος και μετά να αφαιρείς θέσεις στάθμευσης…όσο για τον αποκαλούμενο ποδηλατόδρομο έπρεπε να πάνε να δούνε πως είναι στο εξωτερικό και να κάνουν κάτι αντίστοιχο και όχι αυτές τις γελιότητες…αλλά όταν δεν έχουνε βγει όξο από το χωριό τους που να ξέρουν οι φουκαράδες τι είναι σωστό να κάνουν!!!

  9. Καλημέρα σας.Όλοι έχουμε περάσει απο τη Κυδωνίας κ όλοι τα έχουμε δει αυτά….Είναι πολλά χρόνια έτσι κ δυστυχώς έτσι θα μείνουν κ άλλα τόσα…..Κ είναι δρόμος π οδηγεί στο κέντρο,απο τα δυτικά κιόλας…..Απλά εδω,έχουμε μια κατάσταση,που όλα συμβάλουν σ αυτό το αποτέλεσμα,απο την κατάσταση των ενοικιαζόμενων(δεν έχει γίνει κάτι στα πιο πολλά σε 20 χρόνια……),απο την συμπεριφορά των ιδιοκτητών (κ φυσικά κ των ενδιαφερόμενων),μεχρι στο οτι δεν υπάρχει παρκιν……Τα καταστήματα αλυσίδων κ τα κινέζικα,δεν φταίνε,γιατί κ σε αυτά,οι τιμές ήταν πάντα ανεβασμένες κ έχουν αυξηθεί κι άλλο(όποιος ρίξει 1 ματιά,στις τιμές π έχουν τα αντίστοιχα στο εξωτερικό,θα το δει).

  10. Μητσοτάκη ****σαι που έχει η Κυδωνίας ξενοίκιαστα μαγαζιά. Γράψτο ρε φίλε κατευθείαν αυτό που θες να πεις, δε χρειαζόταν να πας να βγάλεις και φωτογραφίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook