Χανιά | Ιδιοκτήτης σκυλιών στη Χρυσή Ακτή τα αφήνει να επιτίθενται ανεξέλεγκτα – Χαροπαλεύει ένα αδέσποτο | Photo

χανιά-ιδιοκτήτης-σκυλιών-στη-χρυσή-ακ-1184109

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για έναν κηδεμόνα σκύλων που κυκλοφορεί στην περιοχή της Χρυσής Ακτής με τρία μαλινουα, χωρίς λουρί, που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε ζώα, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια τα τα αποτρέψει.

Το βράδυ της Πέμπτης τα ζώα του έκαναν επίθεση στη γνωστή φοβική αδεσποτούλα της Χρυσής Ακτής που τη φροντίζουν οι περίοικοι και το άτυχο ζώο και μετά την επίθεση, μάταια οι κάτοικοι έψαχναν να τη βρουν.

Εντοπίστηκε ετοιμοθάνατη το πρωί της Παρασκευής, και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Χατζηδάκη, η κατάστασή της όμως είναι εξαιρετικά κρίσιμη και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην επιβιώσει.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων» τα μέλη του ενημερώθηκαν για το περιστατικό μέσω της σελίδας στο facebook και κατέθεσαν καταγγελία στο ΑΤ Χανίων. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Ο κηδεμόνας είναι γνωστός και δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα εξοργισμένων συμπολιτών μας για επιθέσεις στα ζώα τους κατά τη διάρκεια περιπάτου στην περιοχή, ενώ υπάρχει και επώνυμη καταγγελία από συμπολίτη μας για επίθεση στην ίδια την περασμένη Δευτέρα. Συνολικά κατέθεσαν πέντε άτομα, σχηματίστηκε δικογραφία και ο κηδεμόνας αναζητείται στα πλαίσια του αυτόφωρου.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι παλιότερα-όταν μας είχε αναφερθεί επίθεση σε ένα άλλο από τα αδέσποτα το οποίο έκτοτε κουτσαίνει- ο κηδεμόνας, είχε αναφέρει προκλητικά σε μέλος μας ότι δίνει εντολή στα σκυλιά του να επιτίθενται για να τα φοβίζουν επειδή ανησυχεί “μην τυχόν και πάνε σπίτι του και του πειράξουν τα πρόβατα”.

«Παρακαλούμε πολύ αν κάποιος συμπολίτης μας υπήρξε μάρτυρας κάποιου περιστατικού στην περιοχή να επικοινωνήσει με το σύλλογο.

«Δυστυχώς η ανευθυνότητα των κηδεμόνων έχει πολλές εκφάνσεις  και πάντα τα θύματα είναι τα ζώα, αφού στην περιοχή εγκαταλείπονται συνεχώς νέα αδέσποτα που κινδυνεύουν ποικιλοτρόπως και τα οποία στοχοποιούνται συνεχώς…

7 thoughts on “Χανιά | Ιδιοκτήτης σκυλιών στη Χρυσή Ακτή τα αφήνει να επιτίθενται ανεξέλεγκτα – Χαροπαλεύει ένα αδέσποτο | Photo

  1. Δυστυχώς δεν ισχύει το οτι «…πάντα τα θύματα είναι τα ζώα…»
    Ισχύει το «πάντα τα θύματα είναι οι άνθρωποι που χωρίς να επιθυμούν καμία ανάμιξη υφίστανται τις επιπτώσεις των ζώων και των επιλογών των ιδιοκτητών ζώων»

  2. Ο αλλος που τα δικα του στην πανω Ελλαδα σκοτωσανε το κοριτσακι ακομα κανει την παπια ,τολμησε μαλιστα να κανει μήνυση στην χαροκαμενη μανα,οικονομικη μεταναστρια γαρ…
    Δεν μπουζουριαζετε τον τυπο πριν φάνε οι κοπρίτες του κανα κοπελάκι;;;;

  3. ΠΑΝΤΑ τα θύματα ειναι ζώα και ΠΑΝΤΑ ο αποκλειστικά υπευθυνος θύτης είναι κάποιος άνθρωπος , είτε άμεσα είτε έμμεσα τα ζώα δεν επιλέγουν να φυτρώσουν κάπου μόνα τους. Αυτόι που διαμαρτύρονται είναι σχεδόν παντα συνένοχοι (με τη σιωπή τους ) .

    1. Τα ζώα είναι ΚΑΙ θύτες και μάλιστα οι χειρότεροι θύτες, αυτοί χωρίς καταλογισμό! Επιθέσεις σε άλλα ζώα, επιθέσεις σε ανθρώπους, τροχαία ατυχήματα λόγω ζώων είναι στην ημερήσια διάταξη. Φυσικοί θύτες είναι προφανώς τα ζώα.
      Και δεν υπάρχουν μόνο τα εγκαταλελειμμένα ζώα που ΝΑΙ ο ηθικά υπεύθυνος είναι κάποιος «φιλόζωος» αλλά και άγρια ζώα που ΔΕΝ είναι υπεύθυνος κάποιος άνθρωπος.
      Όσο δεν αναγνωρίζετε οτι τα ζώα έχουν ζωώδη ένστικτα και όσο τα αγιοποιείτε με εκφράσεις «τα ζώα είναι πάντα θύματα» απλά εθελοτυφλείτε.
      Και για να μην είμαστε συνένοχοι με την αδιαφορία μας θα πρέπει να γίνουμε φιλόζωοι με το στανιό ε;;; Α υπάρχει και η εναλλακτική να μη διαμαρτυρόμαστε για τα όσα δεινά μας επιβάλλουν οι φιλόζωοι και οι επιλογές τους…

      1. Αρτεμη λες μπουρδες!!!Ολα τα δημιουργηματα του Θεου εχουν το ιδιο δικαιωμα πανω στην Γη και την ιδια αξια…Αν πας λοιπόν στο σπιτι του λιονατριου καλα θα κανει νασ εφαει ακι δεν μας νοιαζει κιολας…Τα ζωα συντροφιάς ομως ειναι κατ εικονα κια ομοιωση των ιδιοκτητων τους …Αρα τα ζωα παντα ΕΙΝΑΙ θυματα απο το χειροτερο των ζωων τον ανθρωπο…

        1. Εντάξει παρλαπίπα που δεν λές μπούρδες.
          Ελπίζω κατ’ αντιστοιχία να μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να φάω το λιοντάρι αν έρθει σπίτι μου, ελπίζω να μη σε νοιάζει κιόλας.

  4. Η εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο που τα έχει χαρακτηρίσει μάλιστα ζώα συντροφιάς τέτοιες επιπτώσεις έχει. Δεν αντέχετε τους εαυτούς σας και τα μόνα πλάσματα που σας ανέχονται είναι τα ζώα. Τα πέρνετε και τα κλείνετε μέσα να ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας χωρίς ευθύνη για το πως μεγαλώνουν και εξελίσσονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook