Χανιά | «Η υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ είναι η λύση» – Ανησυχούν οι κάτοικοι στις Δυτικές Καλύβες για την νέα χάραξη

χανιά-η-υπογειοποίηση-του-βοακ-είναι-1334069

Οι Δυτικές Καλύβες, μετά την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ψήφισε υπέρ των μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νέου ΒΟΑΚ, στο οποίο και παρευρέθηκαν, επισημάνουν τις ενστάσεις τους για την προτεινόμενη χάραξη.

Πάνω από 200 κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής επιθυμούν υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ και επαναλαμβάνουν, μέσω του zarpanews.gr, τα αιτήματά τους.

Οι ίδιοι αναφέρουν πόσο μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργήσουν τα σχέδια του ΒΟΑΚ, σε μια περιοχή, όπου ο τουρισμός είναι το άλφα και το ωμέγα, ειδικά την καλοκαιρινή σεζόν.

Αναλυτικότερα, αποστέλλουν τα παρακάτω:

Αυτή η αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή που ξεκινάει από την παραλία και καταλαμβάνει μία βουνοπλαγιά περίπου 1000μ αποτελεί το τελευταίο κομμάτι «φιλέτο» των Καλυβών.

Είναι σημαντικό να σωθεί μία τέτοια μεγάλη έκταση της τοπικής περιοχής των Καλυβών και να διαφυλαχθεί μελλοντικά από τον νέο ΒΟΑΚ την οποία διαπερνάει στα 200μ. από την παραλία.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει αύξηση του ορίου ταχυτήτων σε 120χλμ/ώρα και διπλασιασμό της κίνησης, αφού θα διαθέτει 4 λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η ηχητική ρύπανση της περιοχής να αυξηθεί εκθετικά.

Η διαφύλαξη της είναι αναγκαία ώστε να διασφαλιστούν μελλοντικοί οικονομικοί πόροι, από την τουριστική εκμετάλλευση αλλά και την τωρινή καθώς περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα.

Η Υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ Δυτικά των Καλυβών είναι η λύση που θα έσωζε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή αφού θα εξάλειφε σχεδόν εξ ολοκλήρου την ηχητική ρύπανση, θα προωθούσε την ανάπτυξη, την ευημερία και την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook