Χανιά | Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου | Γιατί βρέθηκε εκεί

χανιά-η-ύπατη-αρμοστεία-του-οηε-για-το-1103383

Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) βρέθηκε  το πρωί της Πέμπτης, στις 10:30 στο Κολυμβητήριο  Ακρωτηρίου όπου και στεγάζονται οι μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Παλαιόχωρας για να τους ενημερώσουν για τα δικαιώματα τους.

Η αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας αποτελείται συνολικά από 4 άτομα.

Οι μετανάστες έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ για να γίνει η ενημέρωση των δικαιωμάτων τους, η οποία γίνεται στα αραβικά, μεταφρασμένα από ελληνικά.

Τα μέλη της Ύπατης Αρμοστείας εξήγησαν στους μετανάστες ότι όσοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτημα ασύλου  και παρουσίασαν την σχετική νομοθεσία που αφορά ζητήματα ασύλου και προσφύγων.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε διαδικασία ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και μάλιστα υπήρξαν μετανάστες που ρωτούσαν σε ποια χώρα ακριβώς βρίσκονται. Τα μέλη της Ύπατης Αρμοστείας απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις, με τη διαδικασία να διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους μετανάστες που διασώθηκαν μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκαν στο κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στα Χανιά (δείτε ΕΔΩ).

Στις κλειστές εγκαταστάσεις, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, φιλοξενούνται συνολικά 66 πρόσφυγες και μετανάστες από το Κουρδιστάν και το Ιράκ, ανάμεσά τους και 11 ανήλικα παιδιά διάφορων ηλικιών, ακόμα και μωρά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook