Χανιά | Η θεατρική παράσταση «Επιτάφιος του Περικλή», από το ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» 

χανιά-η-θεατρική-παράσταση-επιτάφιο-846947

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»  διοργανώνει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης στη Χαλέπα Χανίων, την θεατρική παράσταση «Επιτάφιος του Περικλή», με την Ηωάννα Σπανού στην ερμηνεία. Θα προλογίσει ο Σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.

Η παράσταση βασίζεται στην μετάφραση του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ την επιλογή της μετάφρασης και την μελοποίηση του χορικού έκανε η Ηωάννα Σπανού. Η ιδέα της δραματοποίησης ανήκει στην Σοφία Ε. Πελοποννησίου – Βασιλάκου, Μουσειολόγο και Επιμελήτρια της Οικίας Κατακουζηνού, όπου και παρουσιάστηκε αρχικά η παράσταση.

Με αφορμή την ταφή των πρώτων νεκρών του Πελοποννησιακού πολέμου, ο Περικλής εκφωνεί στον Κεραμεικό τον Επιτάφιο Λόγο και παραδίδει στις επόμενες γενιές την προσωπική του παρακαταθήκη για το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Η παράσταση χρησιμοποιεί την απόδοση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, δημιουργώντας μια σειρά από συνειρμούς και συνδέσεις με την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook