Χανιά | Η θεατρική ομάδα «Ανάμεσα στο Φως και τη Σκιά» ανεβάζει παράσταση τον Οκτώβριο!

χανιά-η-θεατρική-ομάδα-ανάμεσα-στο-φω-1594951

Η θεατρική ομάδα Ανάμεσα στο Φως και τη Σκιά  δραστηριοποιείται στα Χανιά δημιουργώντας τόσο θεατρικές παραστάσεις όσο και performances με στόχο την αναζήτηση ενός «άλλου» θεάτρου.

Ενός θεάτρου προσαναταλισμένου στην ψυχή θεατών και δημιουργών (συγγραφέα, σκηνοθέτη, μουσικών, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, φωτιστών, ηθοποιών) γιατί η πίστη μας στον άνθρωπο, μας οδηγεί να βλέπουμε το θέατρο ως ολότητα όσων υπάρχουν σ’ αυτόν το χώρο.

Οκτώβρη του 2023 θα παρουσιάσουμε στη σκηνή του Theatre73100 το έργο του πολυβραβευμένου (Εθνικό Βραβείο Δραματουργίας 2009 και το Εθνικό Βραβείο Θεάτρου Calderón de la Barca 2007) Ισπανού συγγραφέα Paco  Bezerra, «Το μικρό Πόνι», σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ η οποία επίσης τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Eurodram του Maison d’ Europe et d’ Orient που έχει την έδρα του στο Παρίσι.

Ένα έργο για την οικογένεια, τη διαφορετικότητα, τον σχολικό εκφοβισμό (Bullying), τη στάση των γονιών και του σχολείου απέναντι στα παιδιά που ξεφεύγουν από τον λεγόμενο «γενικό κανόνα».

Ένα έργο στο οποίο οι γονείς μιλάνε συνεχώς για το παιδί τους, αλλά ποτέ με το παιδί τους, η παρουσία του οποίου στο σπίτι δηλώνεται μόνο μέσα από τους διαλόγους τους. Μια προσωπογραφία του απόντος παιδιού στην οποία καταγράφονται όλες οι ψυχικές μεταπτώσεις του, όλες οι αντιδράσεις του σε όσα γίνονται «για εκείνο, αλλά χωρίς εκείνο». Ένα συγκλονιστικό, τραγικά επίκαιρο αριστούργημα.

Το «Μικρό Πόνι» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα κι είναι αφιερωμένο από τον ίδιο το συγγραφέα στη μνήμη δύο παιδιών, του Μάικλ Μορόνες και του Γκρέισον Μπρους, τα οποία το 2014 υπήρξαν τραγικά θύματα κακοποίησης στις ΗΠΑ.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα θέλαμε τη στήριξη σας για να μπορέσουμε να το επικοινωνήσουμε στο κοινό τόσο της πόλης μας όσο και έξω απ’ αυτήν μια και τα ίδια θέματα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, συχνά πιο έντονα στην περιφέρεια λόγω της κλειστής κοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook