Χανιά | Η τελετή λήξης της χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού Αποκορώνου | Photos

χανιά-η-τελετή-λήξης-της-χρονιάς-στο-δ-1473505

Ανακοίνωση για την τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα ημέρες στο δημοτικό σχολείο Νέου Χωριού Αποκορώνου, εξέδωσε το ίδιο το σχολείο. Στην ανακοίνωση κάνει αναφορά σε έργα που θα γίνουν στο σχολείο, όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης:

«Σε μια λιτή όσο και απέριττη εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αυλή του δημοτικού σχολείου Νέου Χωριού στις 14 Ιουνίου το απόγευμα, όλα έμοιαζαν «μαγικά», πως ο χρόνος δηλαδή είχε σταματήσει στο καλοκαίρι του 2019, όταν και η παρουσία του COVID-19, ανέστειλε από κει και μετά κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση για μια ολόκληρη διετία.

Πλήθος κόσμου, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί κι εκπρόσωποι φορέων, τηρώντας ασφαλώς τα προβλεπόμενα μέτρα, παραβρέθηκαν στην τελετή λήξης στην οποία τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα αυτά της έκτης τάξης που άφηναν πίσω τους το δημοτικό μετά από έξι συναπτά έτη. Το θέμα άλλωστε πραγματεύονταν τις καλοκαιρινές διακοπές και τα ανέμελα διασκεδαστικά παιχνίδια των παιδιών μακριά από εγκλεισμούς και στερήσεις…

Την εκδήλωση προλόγισε ο δ/ντης του σχολείου Ευάγγελος Μαρκούγιας, ο οποίος στάθηκε τόσο στη σημασία της δημόσιας εκπαίδευσης όσο και στην αναγκαιότητα ύπαρξης (και συνεχούς στήριξης από τις τοπικές κοινωνίες) των δημόσιων σχολείων όλων των τύπων (ολιγοθέσια και πολυδύναμα) στην περιφέρεια. Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε, εκτός των άλλων, τους Αποκορωνιώτες/σες και τον δήμο Αποκορώνου για την άμεση ανταπόκριση και την αλληλεγγύη τους όταν ο Εγκέλαδος «χτύπησε» με δύο ισχυρούς κύριους σεισμούς άνω των έξι ρίχτερ το χωριό του, το Μεσοχώρι Ελασσόνας, στις 3 & 4 Μαρτίου 2021 (στάλθηκαν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από τις πρώτες ημέρες της μεγάλης καταστροφής)

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ!

Ωστόσο σημαντικός ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ιωάννης Κουκουράκης ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα πολλά και σημαντικά έργα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη τετραετία στο σχολείο (οροφές, νέες αίθουσες, νέες βρύσες, επενδύσεις σε Η/Υ κλπ), εξήγγειλε μια σειρά από νέες παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα όλου του συγκροτήματος. Συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι, όπως τόνισε ο κ. Κουκουράκης, θα «τρέξουν»:

α) Η άμεση αποκατάσταση της βλάβης που έπαθε η κορνίζα της οροφής

β) Η βελτίωση της αυλής με επίστρωση ειδικού ελαστικού τάπητα (συγχρηματοδότηση δήμου ταυτόχρονα με τη δωρεά των 4.000 ευρώ που έκαναν τα αδέρφια Καραγιαννάκη στη μνήμη του πατέρα τους Πέτρο, στο σχολείο)

γ) Η βελτίωση των κιγκλιδωμάτων περίφραξης της αυλής ώστε αυτά να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας

γ) Η μερική βελτίωση εγκαταστάσεων στις τουαλέτες των αγοριών αλλά και του κτιρίου που τις φιλοξενεί

δ) Βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου μόλις ολοκληρωθεί η αυλή και η κορνίζα στη σκεπή και

ε) Εκ νέου βάψιμο των διαβάσεων των πεζών μπροστά από το σχολείο και καινούρια σήμανση στο δρόμο

«Στόχος», όπως επισήμανε είναι «τα παιδιά να απολαμβάνουν μέσα από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση».

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αντώνιος Σαριδάκης, ο οποίος στάθηκε στην αγαστή συνεργασία σχολείου, γονέων, τοπικών φορέων (δημοτική αρχή, τοπική κοινότητα, Ένωση Γονέων Αποκορώνου, πολιτιστικοί σύλλογοι) & Εκκλησίας και στη δυναμική που αναπτύσσει η συγκεκριμένη σχέση προς όφελος του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η αντιδήμαρχος Αποκορώνου Νίκη Νιολάκη και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Νέου Χωριού και Στύλου Όθωνας Μαραγκουδάκης και Μανώλης Ζουλάκης αντίστοιχα.

Με το πέρας της εκδήλωσης, οι αντιδήμαρχοι κκ. Νιολάκη (ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για την ίδια καθώς βράβευε την εγγονή της Γεωργία που αποφοιτούσε από το δημοτικό) και Κουκουράκης, βράβευσαν τα παιδιά της έκτης τάξης με τη δασκάλα τους Αικατερίνη Σαλούστρου (ακολούθησε κι άλλη εκδήλωση με τους ίδιους πρωταγωνιστές την επόμενη το βράδυ στην πλατεία του Στύλου- ήταν μια ευγενική προσφορά του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, του συλλόγου Γονέων και του σχολείου)

Επίσης για την σημαντική τους προσφορά στο έργο της καθαριότητας του σχολείου ο Σύλλογος Γονέων τίμησε τις υπεύθυνες καθαριότητας κκ Ευαγγελία Σπανουδάκη & Σοφία Στρατουδάκη.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με πολύ χορό και με ένα πλούσιο τραπέζι που ετοίμασαν με περίσσιο μεράκι οι γονείς του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων για όλους τους παρευρισκόμενους!» zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook