Χανιά | Η Ταξική Ενότητα συνεχίζει τον αγώνα της για την υπόθεση της ξενοδοχοϋπαλλήλου στον Πλατανιά

Η Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χανίων συνεχίζει τον αγώνα για την υπόθεση της συναδέλφου που διώκεται από την εργοδοσία ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:

“Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Τις τελευταίες μέρες γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η μόνη απάντηση απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, είναι η ανυποχώρητη πάλη των ίδιων των εργαζομένων.

Συνάδελφος καμαριέρα σε μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά διώκεται από την εργοδοσία του ξενοδοχείου, επειδή δεν δέχτηκε σιωπηλά να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες. Επειδή διεκδίκησε την αμοιβή της με βάση την τοπική ΚΣΣΕ. Με διάφορες μεθοδεύσεις, η εργοδοσία προσπάθησε να την απομακρύνει από τη δουλειά της, να την απολύσει.

Το Πρωτοδικείο Χανίων με έκδοση προσωρινής διαταγής την Τρίτη 14/9/2021 δικαίωσε την συνάδελφο που διώκεται από το εν λόγω ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η συνάδελφος θα πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της, καθώς διατηρεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης.

Η μεγάλη και συγκινητική έκφραση αλληλεγγύης από τον Χανιώτικο λαό, αλλά και η οργανωμένη απάντηση των οργανωμένων φορέων του εργατικού κινήματος του νομού Χανίων, έφεραν το παραπάνω ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Παρόλα τα παραπάνω, η εργοδοσία αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του
Δικαστηρίου, καθώς ακόμα και σήμερα προσπαθεί να απολύσει την συνάδελφο.

Ο Αγώνας συνεχίζεται!!

Η Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων χαιρετίζει τον μεγάλο αγώνα που έδωσε η συνάδελφος μας, μαζί με τις εργαζόμενες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας!

Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να σπάσει την εργοδοτική αυθαιρεσία στην πράξη. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργάτες.

Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου μας να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να επαναπροσληφθεί η συνάδελφος από το εν λόγω ξενοδοχείο. Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου μας να οργανώσει τον αγώνα για την υπεράσπιση της ΚΣΣΕ στους χώρους δουλειάς, να μπει μπροστά ώστε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι να καταγγείλουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν άμεσα στο Σωματείο μας, να δυναμώσουν την δική τους δύναμη, να ορθώσουν τοίχος αντίστασης σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ο αγώνας συνεχίζεται ώστε η συνάδελφος να επαναπροσληφθεί στη δουλειά της.

Παλεύουμε ώστε να γίνει πράξη το σύγχρονο και αναγκαίο..

7ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δύναμη μας η οργάνωση.
Θα νικήσουμε!!”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ