Χανιά | Η Πρωτοβουλία αντίστασης συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την υγεία

χανιά-η-πρωτοβουλία-αντίστασης-συμμε-1361994

Σε κινητοποίηση το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12.00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς καλεί η ΕΛΜΕ Χανίων, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού.

Στο πλευρό της ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί το λαό των Χανίων το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στη διαδήλωση καταγγελίας για την πανδημία που κάθε μέρα μετράει 80 με 100 νεκρούς, που καλούν μαζικοί φορείς. Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθούν όλα τα μέτωπα πάλης του λαού για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου του.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς και νοσηλευτές και τα κρεβάτια δε φτάνουν γιατί τα ρήμαξε η πολιτική όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο, όπως ρήμαξε συνολικά τις κατακτήσεις εργαζομένων και νεολαίας.

Η κυβέρνηση με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ δίνει δις για Rafale και φρεγάτες και άλλα τόσα σε φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, πετσοκόβοντας συστηματικά κάθε κοινωνική δαπάνη. Οι δαπάνες για τη δωρεάν περίθαλψη του εργαζόμενου λαού που μαστίζεται από την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας, θεωρούνται σπατάλες. Το αστικό αφήγημα της επιτιθέμενης Τουρκίας, που στηρίχτηκε και από το ΚΚΕ και άλλους της αριστεράς, συνεχίζει να αξιοποιείται μιας και ο μπαμπούλας επιβάλει σημαντικά το «μη μιλάς, μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς». Χάρη σ’ αυτό η χώρα γέμισε βάσεις με θανάσιμους κινδύνους και ο κόσμος της δουλειάς συνθλίβεται από την εκμετάλλευση και πεθαίνει από την αρρώστια.

Όμως αυτό που θα καθορίσει την επόμενη μέρα είναι το αν ευοδωθούν οι αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας ,που κυοφορεί η ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου. Μόνο με την πάλη τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αποσπάσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και μέτρα για την πανδημία και τις σπουδές των παιδιών τους.

Μόνο με την πάλη του ο λαός για την ειρήνη μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο. Μόνο με την πάλη του μπορεί να υπερασπιστεί στην κάθε της έκφραση τη ζωή και το δίκιο του. Καμιά αυταπάτη λοιπόν για εκλογές ή άλλες εύκολες λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα. Αποφασιστικά για το δυνάμωμα κάθε εστίας Αντίστασης και συνολικά για τη λαϊκή πάλη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook