Χανιά | Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο προσκύνημα του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Σηρικάρι

χανιά-η-πρώτη-θεία-λειτουργία-στο-προσ-1519107

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιερού προσκυνηματικού Ναού Οσίου Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων Γέροντος Δημητρίου. Των ιερών Εγκαινίων συμμετείχαν, συλλειτουργούντες και συνευχόμενοι, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, όλη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ως και οι Θεοφ. Επίσκοποι: Ευμενείας κ. Ειρηναίος, Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός και Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, Πρωτοσύγκελλοι, Ηγούμενοι και Κληρικοί από την Εκκλησία της Κρήτης και αλλού, με την συμμετοχή εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως των κομμάτων ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, Βουλευτών, των Δημάρχων του Νομού Χανίων, Στρατιωτικών κλπ. Αρχών και χιλιάδων πιστών από την Κρήτη, την λοιπή Ελλάδα και το εξωτερικό που το τριήμερο αυτό κατέκλυσαν το ιερό προσκύνημα και συνεχίζουν να προσέρχονται.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ιδιαίτερα συγκινημένος και φορτισμένος, με λόγους ευχαριστιακούς, καλωσόρισε τον προεξάρχοντα των

ιερών Εγκαινίων, Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο ως και όλους τους παρισταμένους αγίους Αρχιερείς και λοιπούς υψηλούς προσκεκλημένους, μιλώντας για «το θαύμα του Οσίου Νικηφόρου στην επί γης πατρίδα Του, το Συρικάρι», καθώς όπως είπε:

«Ηγούμενος και οικοδεσπότης του ιερού αυτού προσκυνήματος είναι ο Όσιος Νικηφόρος». Ομιλητής του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος με το θεολογικό και εμπειρικό του λόγο καθήλωσε τα πλήθη των προσκυνητών. Ομιλητής της ημέρας των Εγκαινίων ο προεξάρχων Σεβ. Μητροπολίτης Γέροντας Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε εις τον βίο και την πολιτεία του Οσίου Νικηφόρου, τα μηνύματα που δίδει η βιωτή του στην σύγχρονη κοινωνία, ως και την χαρά και συγκίνηση του δια την συμμετοχή του εις «το μεγάλο αυτό πνευματικό και ιστορικό γεγονός της Ορθοδοξίας», όπως σημείωσε. Ακολούθησαν τα εγκαίνια του παρακείμενου κτιριακού συγκροτήματος.

Την Κυριακή τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά τα εγκαίνια, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου ως και του Θεοφ. Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου. Ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος με τον μεστό και πάντα επίκαιρο λόγο του ανέλυσε την διαφορά του «καταξιωμένου, αναγνωρισμένου από τον άγιο, ταπεινό».

Συγκινητική η προσέλευση χιλιάδων προσκυνητών, οι οποίοι κατέκλυσαν το ιερό προσκύνημα. Καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας αυτής τελούνται κάθε πρωί Όρθρος μετά Θείας Λειτουργίας και το εσπέρας, ώρα 18.30 Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως του Οσίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook