Χανιά | Η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΙΣΑ με την συμμετοχή των τοπικών δήμων

χανιά-η-πρώτη-γενική-συνέλευση-της-δεδ-768838

Την πρώτη της γενική συνέλευση με την συμμετοχή των νέων της μετόχων, που είναι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πλην του δήμου Κισσάμου, πραγματοποίησε σήμερα η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας η προσπάθεια για την αυτόνομη ύπαρξη της επιχείρησης ως φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων ευοδώθηκε.

Ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε πως οι δήμοι των Χανίων αποδέχθηκαν την προσφορά μετοχών του δήμου Χανίων που είναι και ο κύριος μέτοχος.

Επισημάνθηκε πως με την προσπάθεια της λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ, ως ξεχωριστού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, ως ένα από τους τρεις στην Κρήτη, συντάσσεται το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου και το σύνολο των δημάρχων της Π.Ε.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε πως αυτό που μένει ως εκκρεμότητα είναι η λήψη της σχετικής απόφασης από την συντονίστρια της αποκεντρωμένης διοίκησης για την λειτουργία των τριών ΦΟΣΔΑ στο νησί με τον ένα να είναι η ΔΕΔΙΣΑ.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως η πλειοψηφία των δημάρχων της Κρλητης, εκφράστηκε θετικά για την λειτουργία τριών ΦΟΣΔΑ στο νησί.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης ανέφερε πως η όλη διαδικασία για μετέχουν σε ένα ΦΟΣΔΑ όλοι οι δήμοι των Χανίων ως έχουν υποχρέωση είναι και η εκχώρηση ποσοστού από το ποσοστό που κατέχει ο δήμος Χανίων ως μεγάλος μέτοχος.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός σημείωσε μεταξύ άλλων πως η ύπαρξη και η λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ εξυπηρετεί τον σύνολο των δήμων της Π.Ε Χανίων.

Σε ότι αφορά την Γαύδο η δήμαρχος κα Ευαγγελία Καλλινίκου είπε πως ως μέτοχος της ΔΕΔΙΣΑ, ελπίζει να γίνει εφικτή η υποδειγματική διαχείριση των απορριμμάτων σε ένα μικρό νησί και αυτή να γίνεται πάνω στην Γαύδο, καθώς η ακτοπλοϊκή μεταφορά δεν είναι δυνατή.

Τέλος από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος σημείωσε ο δήμος ότι στηρίζει την λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ ως ένας από τους τρεις ΦΟΣΔΑ στην περιφέρεια Κρήτης, και τόνισε πως η συμμετοχή του δήμου ως μετόχου της ΔΕΔΙΣΑ θα εξεταστεί από τους ειδικούς και μετά από αυτή την διαδικασία θα αποφασιστεί το επόμενο βήμα.

Τόνισε όμως πως η συνεργασία με την επιχείρηση θα συνεχιστεί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook