Χανιά | Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Τσουκάτου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

χανιά-η-παρουσίαση-του-βιβλίου-του-γιά-1320173

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και τα Συσσίτια Σπλάντζιας παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Τσουκάτου «ΚΕΙΜΕΝΑ. ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΗ, ΠΟΛΙΤΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ» την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων θα δοθεί στα συσσίτια Σπλάντζιας.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

  • Σάμυ Αλεξανδρίδης, κοινωνιολόγος
  • Γιώργος Πιαγκαλάκης, πολιτικός μηχανικός
  • Μανώλης Φραγκάκης, γιατρός
  • & ο συγγραφέας Γιάννης Τσουκάτος

Το βιβλίο περιέχει δημοσιεύσεις του Γιάννη Τσουκάτου στον τοπικό τύπο των Χανίων από το 1994 μέχρι το 2021, που αφορούν στην αρχιτεκτονική, την πολεοδομία, την πόλη αλλά και τον ρατσισμό, την αλληλεγγύη, τα κινήματα πόλης. Όλα τα κείμενα από τα πιο τεχνικά μέχρι τα πιο πολιτικά τα διαπερνά μια κόκκινη κλωστή, που είναι η κοινωνικοπολιτική του θέση.

Δεν είναι απλά μια καταγραφή απόψεων πάνω στα γεγονότα αυτών των 26 ετών, τα κείμενα αυτά είναι μέρος της ιστορίας του κινήματος των Χανίων με τον τρόπο που τα βίωσε συμμετέχοντας στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα δοθεί στα Συσσίτια της Σπλάντζιας.

Ο Γιάννης Τσουκάτος γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1959. Ζει και εργάζεται ως Αρχιτέκτονας στα Χανιά. Το 2016 εξέδωσε τα διηγήματα «Ο Αη-Ντάρτης και άλλες ιστορίες» (Έρεισμα). Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και μικτής τεχνικής. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί στον τοπικό τύπο. Συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης.

Η είσοδος γίνεται με κράτηση στο email: [email protected] ή με sms στο: 6983091058. (Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η είσοδος στο χώρο του θεάτρου γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού RAPID τεστ 48 ωρών, ενώ είναι απαραίτητος λόγω των υγειονομικών διατάξεων και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook