Χανιά | Η παρουσίαση του σπάνιου βιβλίου «Οι ξένοι ανταποκριτές για τη Μικρασιατική εκστρατεία»

χανιά-η-παρουσίαση-του-σπάνιου-βιβλίο-1434312

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν ένα σπάνιο βιβλίο-ντοκουμέντο, με τίτλο «ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ».

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 9 του Μάη 2022, στις 7:30 το απόγευμα στην αυλή του καφέ «ΑΘΕΑΤΟΝ», στο Εμπορικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ (Μπουνιαλή 11-19, είσοδος από τη στοά, δίπλα από τα «Χανιώτικα Νέα»).

Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι: Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, Νίκος Μπλαζάκης, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, Σήφης Μιχελογιάννης, Χρήστος Τσαντής.

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στη Μικρασιατική Εκστρατεία

«Οι ξένοι ανταποκριτές που καλύπτουν την πορεία του ελληνικού στρατού στις κρίσιμες στιγμές στο μέτωπο, παρακολουθούν από κοντά τις μάχες και στέλνουν τηλεγραφήματα στις πιο έγκυρες εφημερίδες του διεθνούς τύπου. Ενημερώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη για την πορεία των συγκρούσεων στα πολεμικά αλλά και στα διπλωματικά πεδία. Οι ανταποκριτές της Ντέιλι Μέιλ, της Σικάγο Τριμπούνα, του Συνεταιρικού Τύπου (Λονδίνο), της Εφημερίδας της Γενεύης, των Τάιμς του Λονδίνου, της Ντέιλι Τέλεγκραφ, της Τορόντο Σταρ και του Ρόιτερς, μιλούν με στελέχη του ελληνικού στρατού και της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και με ανθρώπους του Κεμάλ, αναλύουν τα κοινωνικά, πολιτικά και στρατιωτικά δεδομένα και -εκ των πραγμάτων- φέρνουν στην επιφάνεια τις διεθνείς περιπλοκές, τις συγκρούσεις και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων, με επίκεντρο την περιοχή και το Ανατολικό Ζήτημα. Το βιβλίο αποτυπώνει την ιστορία τη στιγμή που γράφτηκε και, αν τότε δεν ήταν όλα στο φως, σίγουρα βοηθά σημαντικά τον αναγνώστη που ψάχνει με ερευνητική-διεισδυτική ματιά την αλήθεια πίσω από τους τίτλους των πρωτοσέλιδων και τα πάθη των ημερών», Χρήστος Τσαντής, επιμελητής της έκδοσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook