Χανιά | Η πανηγυρική λειτουργία στον ναό του Οσίου Νικηφόρου στο Σηρικάρι | Photos

χανιά-η-πανηγυρική-λειτουργία-στον-να-977446

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου για τη θεία λειτουργία κατά την εορτή του Οσίου Νικηφόρου του Λεμπρού, στο Σηρικάρι Κισσάμου:

«Χαίρεται και αγάλλεται η Ι. Μητρόπολις  Κισάμου και Σελίνου καθώς τα σπλάχνα της γέννησαν τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, τον οικουμενικό αυτό Άγιο της Εκκλησίας μας, η ιερά μνήμη του Οποίου εορτάστηκε εις την γενέθλια γη.

Ο Εσπερινός τελέστηκε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, Καθηγουμένου της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγακρόλων, λόγω αδιαθεσίας του προσκληθέντος προς χοροστασία Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και μετείχε συμπροσευχόμενος. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ.Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνό, ευχαριστώντας τον δια την συμμετοχή καθ΄ υπέρβαση της δυσκολίας που αντιμετώπιζε, ως και τον Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, εις τον οποίο και παραχώρησε την διακονία του λόγου, έχοντας προσκληθεί δια να ομιλήσει, ευχόμενος τα δέοντα δια την νέα διακονία την οποία του ενεπιστεύθη η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε εις τον βίο και την πολιτεία του Οσίου Νικηφόρου, «τον νέο αυτό πολύαθλο Ιώβ», όπως σημείωσε, κάνοντας αναφορά εις «την πνευματική λέπρα» και τους τρόπους της ιάσεως της, με πρότυπο το πρόσωπου του Οσίου Νικηφόρου.

Την κυριώνυμο ημέρα η Θεία Λειτουργία τελέστηκε εις τον Ι.Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου, εις την γενέθλια γη το Συρικάρι Κισάμου,  ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου  κ. Αμφιλοχίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε εις τους εκατοντάδες προσκυνητές οι οποίοι, παρά το έντονο κρύο, προσήλθαν εις την εορτή του Οσίου Νικηφόρου, έχοντας  κατακλύσει τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό ως και τον προαύλιο χώρο, σημειώνοντας:

«Διερωτώμαι, αδελφοί μου, τι είναι εκείνο που οδήγησε σήμερα τα βήματα μας, τα βήματα σας, σε τούτο τον ιερό και άγιο τόπο. Παρά έντονο το ψύχος, την δυσκολία του καιρού, την δυσκολία της πρόσβασης, οι προσευχές και οι ικεσίες σας προς τον Άγιο Νικηφόρο ζέσταναν τον τόπο, τις ψυχές και τις καρδιές όλων μας. Καθώς τι  άλλο μπορεί να οδήγησε σήμερα τα βήματα μας εις το ιερό ετούτο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου, χώρος ο οποίος προ της ανεγέρσεως του Ναού ήταν κρανίου τόπος και σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ; Τι άλλο, αλήθεια, από μια προσευχή, μια ευχή, μια ικεσία, ένα δάκρυ και μία προσδοκία που όλοι μας καταθέτουμε προς τον  Όσιο! Λίγα μέτρα από εδώ ευρίσκεται ανακαινισμένη η πατρική οικία του Αγίου Νικηφόρου, χώρος προσκυνηματικός και αυτός. Ένας λεπρός γίνεται σημείο αναφοράς μας, πρόσωπο οικείο και αγαπημένο, πρεσβευτής στον Ουρανό, φως, παρηγοριά και ελπίδα! Ιδού αδελφοί η δύναμη της πίστεως, της υπομονής και της καρτερίας πως μεταμορφώνει τον άνθρωπο, από λεπρό σε όσιο»!, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος χαιρετίζοντας τους εκατοντάδες προσκυνητές, ανακοινώνοντας πως συνεχίζονται οι εργασίες εις τον προαύλιο χώρο με την ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος παραπλεύρως του Ναού δια την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου ως και άλλων Ιεραρχών εκ της Μεγαλονήσου, οι οποίοι επικοινώνησαν δηλώνοντας πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και παρά την επιθυμία των δεν κατάφεραν να μετέχουν της ιεράς πανηγύρεως.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook