Χανιά | Η ωρίμανση των φρούτων στο επίκεντρο συνεδρίου στο ΜΑΙΧ – Θα συζητήσουν και για λαχανικά – οπωροκηπευτικά

χανιά-η-ωρίμανση-των-φρούτων-στο-επίκε-1299873
Φωτό Unsplash

Το Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου του Ινστιτούτου, το πρώτο υβριδικό ετήσιο συνέδριο της δράσης του δικτύου ROXY COST από τις 18 – 20  Οκτωβρίου. Τοπικός διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο αντιπρόεδρος της δράσης Δρ Παναγιώτης Καλαϊτζης, Συντονιστής Σπουδών & Έρευνας στο ΜΑΙΧ.

Καθώς οι απώλειες μετά τη συγκομιδή των φρούτων και των λαχανικών στην Ευρώπη ανέρχονται στο 30% της συνολικής παραγωγής τους, ο έλεγχος της διαδικασίας ωρίμανσής τους είναι καθοριστικός για τη διατήρηση υψηλών διατροφικών ιδιοτήτων τους αλλά και για τη μείωση των απωλειών μετά τη συγκομιδή τους. Οι δραστηριότητες του δικτύου ROXY σχετίζονται με την  αποκρυπτογράφηση των μηχανισμών ανίχνευσης χαμηλού οξυγόνου στις καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών, την επίδραση χαμηλού οξυγόνου στην παραγωγικότητα και την ποιότητα των φρούτων. Επιπρόσθετα θα συζητηθούν οι εφαρμογές και εξελίξεις στη μετασυλλεκτική μεταχείριση διάφορων οπωροκηπευτικών ειδών.

Συγκεντρώνοντας ερευνητές από διαφορετικούς κλάδους, η δράση αναμένεται να φέρει σημαντικές ανακαλύψεις στην κατανόηση της φυσιολογίας των φρούτων και των λαχανικών, παρέχοντας έτσι νέους στόχους για τον έλεγχο της ποιότητας τους και τη διάρκεια ζωής τους μετά τη συγκομιδή. Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων για τις κεντρικές ομιλίες. To συνέδριο είναι ανοικτό και απευθύνεται σε ειδικούς του συγκεκριμένου ερευνητικού χώρου και η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Υπολογίζεται οτι περισσότεροι από 50 σύνεδροι από διάφορες  χώρες του κόσμου θα παρακολουθήσουν δια ζώσης το συνέδριο, ενώ αναμένονται  και σύνεδροι να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook