Χανιά | Η νέα ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη θα σε συγκλονίσει… | Δες την εδώ

χανιά-η-νέα-ταινία-μικρού-μήκους-του-θ-781733

Μία πόλη η οποία δυστυχώς δεν σέβεται τα άτομα με αναπηρίες. Ένα μόνιμο πρόβλημα και νοοτροπία την οποία το zarpanews.gr έχει αναδείξει πάρα πολλές φορές (Δείτε ΕΔΩ την πιο πρόσφατη)

Το πρόβλημα αυτό αναδεικνύει ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης στη νέα μικρού μήκους ταινία του που έχει τον τίτλο «Ο αδερφός μου» και έχει πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το respectlife.gr, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιούργησε η Χανιώτισσα επιχειρηματίας Αλεξάνδρα Μανουσάκη με στόχο την ανάδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν άτομα με αναπηρία στους δρόμους της πόλης 

Ο αδερφός μου – Περίληψη:

Παραμονή Χριστουγέννων. Σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, ένας νεαρός με ένα σιδερένιο λοστό προκαλεί το απόλυτο χάος. Το τι έχει όμως προηγηθεί, συγκλινίζει και προβληματίζει…

Η νέα μικρού μήκους ταινία του ταλαντούχου σκηνοθέτη παρουσιάστηκε στο 6ο Chania Film Festival. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, είναι σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, σενάριο Παναγιώτη Παπουτσάκη και Θοδωρή Παπαδουλάκη και παραγωγή Indigo View και Αλεξάνδρας Μανουσάκη.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης

Μοντάζ: Θοδωρής Παπαδουλάκης, Μανώλης Κολοκοτρώνης

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Η νέα ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη θα σε συγκλονίσει… | Δες την εδώ

  1. ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: ΑΜΕΑ, ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ, ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ.Λ.Π.
    ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ) «ΞΕΣΤΕΛΙΩΣΟΥΝ» ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΣΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ….
    Υ.Γ.: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ…

  2. Είναι απόλυτα λανθασμένη η προσέγγιση. Επικίνδυνος λαϊκισμός, δυστυχώς. Η αυτοδικία δεν είναι λύση σε κανένα πρόβλημα. Στοιχειώδες.
    Οι Χρυσαυγίτες π.χ. θα μπορούσαν να γυρίσουν ένα ανάλογο βίντεο όπου ο πρωταγωνιστής θα τραυμάτιζε ή θα σκότωνε στο πέρασμά του όποιο μετανάστη έβρισκε. Για τους ίδιους θα ήταν ηρωική πράξη και το βίντεο συγκλονιστικό.
    Άθλια η κατάσταση στα Χανιά, εννοείται, τεράστιες οι ευθύνες και η ανεπάρκεια των δημοτικών αρχόντων, τραγική η κουλτούρα του ωχαδερφισμού-χανιωλισμού που έχει κυριαρχήσει. Αλλά είναι εξοργιστικό ένας καταξιωμένος δημιουργός να μας προτρέπει να πάρουμε στελιάρια και βαριοπούλες. Αυτή είναι η λύση που προτείνετε κύριε Παπαδουλάκη;

  3. ΝΙΚΟ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ.
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ Ο ΛΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ Η ΑΝΑΠΗΡΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ (ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΛΑΣΜΑ) ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΟ-ΧΑΝΙΩΛΗΔΩΝ….
    Ο ΛΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ).
    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΠΑΠΑΔΟΥΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ.
    ΘΕΛΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ «ΣΟΚΑΡΕΙ» ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΕ ΑΜΑΞΙΑ, ΜΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ Ή ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ…
    Υ.Γ.: ΖΗΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΩ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΣ «ΑΡΚΑΛΟΣ – ΚΑΚΟ ΜΙΑΡΟ»…

  4. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερος στίχος από τον παρακάτω του Νίκου Γκάτσου που να περιγράφει την απαρχή της κατάντιας των Ελληνικών πόλεων, φυσική προέκταση μιας κατάπτυστης νεόπλουτης νοοτροπίας με τεράστιο έλλειμα κοινωνικής παιδείας στην διόγκωση του οποίου συνέβαλε ο νόμος της αντιπαροχής η εφαρμογή του οποίου διέλυσε τα πάντα στο πέρασμα του από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ιεράπετρα: «τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα»

    Μέχρι πότε θα στηριζόμαστε στην αφαίμαξη του παρελθόντος μας για να θρέψουμε το παρόν και το μέλλον ενός λαού ο οποίος αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί ότι πρέπει να αλλάξει.

    —–
    Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
    κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
    τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα
    και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο.

    Κοιμήσου Περσεφόνη
    στην αγκαλιά της γης
    στου κόσμου το μπαλκόνι
    ποτέ μην ξαναβγείς.

    Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες
    ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο
    τώρα πετάνε αποτσίγαρα οι τουρίστες
    και το καινούργιο πάν να δουν διυλιστήριο.

    Κοιμήσου Περσεφόνη
    στην αγκαλιά της γης
    στου κόσμου το μπαλκόνι
    ποτέ μην ξαναβγείς.

    Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία
    κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα
    τώρα καμιόνια κουβαλάν στα ναυπηγεία
    άδεια κορμιά σιδερικά παιδιά κι ελάσματα.

    Κοιμήσου Περσεφόνη
    στην αγκαλιά της γης
    στου κόσμου το μπαλκόνι
    ποτέ μην ξαναβγείς.

    https://www.youtube.com/watch?v=Xs_XUoMiPxc

    Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
    Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

  5. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη!Στύλοι της ΔΕΗ καταμεσής των πεζοδρομίων,κάδοι σκουπιδιών επίσης,δημοτικά παγκάκια έχουν προσαρτηθεί από καφέ και έχουν βάλει τραπέζια στο ενδιάμεσο κ.ά.
    Δήμος και ΕΛ.ΑΣ. επιβλέπουν μήπως κάποιος τους ενοχλήσει κρατώντας κανά στελιάρι!
    Κολομβία της Ευρώπης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook