Χανιά | Η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου προειδοποιεί: «Σας στέλνουν e-mail Μάρτυρες του Ιεχωβά, μείνετε σταθεροί στην πίστη σας»

χανιά-η-μητρόπολη-κισσάμου-και-σελίνο-1143312

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνονται τα κάτωθι:

«Τις τελευταίες ημέρες, όπως ενημερώθηκε η Μητρόπολις, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (e-mail) πολλών επιχειρηματιών ως και άλλων πολιτών της ευρύτερης περιοχής, εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα, με την μορφή επιστολής, όπου μετά από μία εισαγωγή ενημέρωναν ότι: «αυτό τον μήνα πραγματοποιείται στην πόλη μας μια εκστρατεία για να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας, οι Επιχειρηματίες και οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι, αυτές τις υποσχέσεις και να δουν τις αποδείξεις μέσα στον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή».

Στο ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα έχει, ως συνημμένο, το Περιοδικό «Σκοπιά», ως επίσης και ονοματεπώνυμο και μαιλ επικοινωνίας, προτρέποντας για σχετική επικοινωνία όποιον επιθυμεί να γνωρίσει «τις πεποιθήσεις των Μαρτύρων το Ιεχωβά». Προς ενημέρωση του λαού του Θεού ως και των παραληπτών των ηλεκτρονικών αυτών επιστολών, υπεύθυνα σας ενημερώνουμε τα εξής: Η ομάδα των Χιλιαστών ή Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπως οι ίδιοι αποκαλούνται, εμφανίστηκε στο τέλος του προπερασμένου αιώνα (1870), στην Αμερική από

τον πάστορα, κατά άλλους έμπορο, Κάρολο Τέηζ Ρώσσελ, στη δε Ελλάδα περί το 1912. Βασικές, ουσιαστικές και δογματικές διαφορές χωρίζουν τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ανάμεσα στα άλλα και οι εξής:

1. Αρνούνται την Αγία Τριάδα, για την Οποία γράφουν πώς η Τριαδική διδασκαλία προέρχεται από τη «διάνοια του Σατανά»;.

2. Αρνούνται την Θεότητα του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος.

3. Αρνούνται την σωματική Ανάσταση του Χριστού.

4.Αρνούνται την Εκκλησία και τα άγια Μυστήρια Της.

5. Αρνούνται την αθανασία της ψυχής.

6.Αρνούνται την Θεοτόκο Μαρία (Παναγία) και το Αειπάρθενον Αυτής.

7. Αρνούνται τους Αγίους της Εκκλησίας.

8. Αρνούνται τον Τίμιο Σταυρό.

9. Αρνούνται τις Ιερές Εικόνες.

10. Αρνούνται τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης: τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

11. Αρνούνται την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

12. Αρνούνται τον νηπιοβαπτισμό.

13. Αρνούνται την μετάγγιση αίματος.

14. Αρνούνται να υπηρετήσουν, ως μάχιμοι, την Πατρίδα.

15. Διδάσκουν ότι η Δευτέρα Παρουσία έγινε το 1914 και ότι σύντομα θα έλθει ο Χριστός να ιδρύσει επί της γης χιλιετή βασιλεία Του (εξ ου και η ονομασία τους «Χιλιασταί»).

16. Χρησιμοποιούν την Αγία Γραφή, την οποία ερμηνεύουν σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις, αποκομμένη από την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

17. Τα Περιοδικά «Σκοπιά» και «Ξύπνα» είναι όργανα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς μας καλούμε τον λαό του Θεού να εντείνει την προσευχή του και να μείνει σταθερός στην πίστη του, τα ιερά και τα όσια του Γένους, σύμφωνα και με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «…γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» (Να είστε σε εγρήγορση, μένετε στέρεοι στην πίστη, να είστε γενναίοι και δυνατοί), (Α΄ Κορ.16, 13-14), «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις», (μείνετε σταθεροί και κρατείστε τις παραδόσεις» (Β’ Θεσσ.β,15)»

zarpanews.gr

8 thoughts on “Χανιά | Η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου προειδοποιεί: «Σας στέλνουν e-mail Μάρτυρες του Ιεχωβά, μείνετε σταθεροί στην πίστη σας»

  1. Προς: Συνοδική Επιτροπή επί των αιρέσεων Ι.Μ.Κ.Σ.

    Παράκληση, όπως εκφράσετε την επίσημη άποψη της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου για το γκράφιτι επάνω στον ανατολικό τοίχο του Ενιαίου Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) Κισάμου, γιατί κατά τις τελευταίες ημέρες στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Κισάμου έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο θέμα για το εάν το γκράφιτι αυτό έχει ή όχι περιεχόμενο που προβάλει βασικές δοξασίες του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού που αποτελούν συνιστώσες της παναίρεσης του Οικουμενισμού, της «Πανθρησκείας. Λέγεται πως απλά και μόνο η ύπαρξη επάνω σε ένα Σχολείο μιας παραποιημένης Βυζαντινής Αγιογραφίας αποτελεί τουλάχιστον βλασφημία. Σημειωτέον, το γκράφιτι αυτό το σχεδίασαν άτομα που ήρθαν από άλλες πόλεις, δηλαδή δεν το σχεδίασαν παιδιά από την Κίσαμο.

    Παράκληση επίσης, όπως εκφράσετε την επίσημη άποψη της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και για το γκράφιτι που σχεδίασαν τα ίδια εκείνα άτομα και σε περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Κισάμου, για το οποίο λέγεται ότι απεικονίζει μια βασική δοξασία του Ινδουισμού, το «Νιρβάνα».

  2. Απατεώνες και αυτοί που μοιράζουν φυλλάδια του Ιεχωβά στα Χανιά,,,προσοχή σε αυτούς τους απατεώνες είναι σε δύο σημεία στα χανοα

    1. Κυριε Γιωργο Αν θελετε να διτε πιοι ειναι η απατεωνες μπωρητε να επισκεφθητε μερικες φηλακες της κρητη και θα διαπηστωσετε οτι οι κρατουμενοι
      ειναι ομοθρησκοι μας δηλαδη Χριστιανη Ορθοξοι Και οχι Μαρτυρες του Ιεχωβα Κανεας απο αυτου τους (Μαρτυρες του Ιεχωβα) δεν ειναι
      στη φηλακη καταδικασμενος για καποι κοκουργιμα!!!!
      Μην ιστε Προκατειλημμενο ατομο!!! (Προκατειλημμενο ατομο ειναι αυτος που έχει διαμορφώσει εκ των προτέρων άποψη για ένα πρόσωπο ή θέμα και επομένως δύσκολα την αλλάζει· που έχει προκατάληψη)
      Με Εκτημηση Διμιτρις

  3. Ο Ιησούς Χριστός είπε να προσευχόμαστε να έρθει η Βασιλεία σου, μακάρι να έρθει τώρα πού αυτήν χρειαζόμαστε, όσο για τον Ιησού τα ίδια έλεγαν καί παλιά!…Κατά Ματθαίον Κεφ.27…λέγοντες· κύριε, ἐμνήσθημεν ὅτι ἐκεῖνος ὁ πλάνος(απατεώνας) εἶπεν ἔτι ζῶν, μετὰ τρεῖς ἡμέρας ἐγείρομαι.

  4. Το ζήτημα είναι για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι δογματικές διαφορές οι οποίες χωρίζουν τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
    Ο λόγος λοιπόν είναι πολύ απλός: Καμμιά από όλες αυτές τις δογματικές αντιλήψεις δεν υποστηρίζεται από την Αγία Γραφή η οποία σύμφωνα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ο εμπνευσμένος λόγος του θεού προς τους ανθρώπους.

    1. Καμμιά από όλες αυτές τις δογματικές αντιλήψεις δεν υποστηρίζεται από την Αγία Γραφή η οποία σύμφωνα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ο εμπνευσμένος λόγος του θεού προς τους ανθρώπους.Η Γραφικη Παραθεσει(2 Τιμόθεο 3:15, 16) . . .. 16 Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη,

      1. Αρνούνται την Αγία Τριάδα, για την Οποία γράφουν πώς η Τριαδική διδασκαλία προέρχεται από τη “διάνοια του Σατανά”;.Πουθενα Στην Αγια Γραφη δεν αναγερετε το δογμα της τριαδας
      Το εδαφιο λει τα εξεις (Ιωάννης 14:27, 28) . . .. 28 Ακούσατε ότι σας είπα: “Φεύγω και έρχομαι πίσω σε εσάς”. Αν με αγαπούσατε, θα χαιρόσασταν που πηγαίνω στον Πατέρα, επειδή ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος από εμένα.

      2. Αρνούνται την Θεότητα του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος.Ψεμα!!!
      Η Μαρτυρες του Ιεχωβα Πιστευουν οτι ο Ιησου ειναι ο Γιος του Θεου και το αγιο πνευμα εινα η ενεργος Δυναμη του Θεου
      (Ματθαίος 3:16, 17) 16 Αφού ο Ιησούς βαφτίστηκε, ανέβηκε αμέσως από το νερό. Τότε άνοιξαν οι ουρανοί και είδε το πνεύμα του Θεού να κατεβαίνει σαν περιστέρι και να έρχεται πάνω του. 17 Και μια φωνή από τους ουρανούς είπε: «Αυτός είναι ο Γιος μου ο αγαπητός, τον οποίο έχω επιδοκιμάσει».Σε μια αλλη περηπτωσει το Αγιο Πνευμα εμφανηστηκε σαν γλωσε Φωτιας .Η Γραφικη Παραθεσει(Πράξεις 2:3, 4) . . .Και εμφανίστηκαν σε αυτούς γλώσσες που έμοιαζαν πύρινες και διαμοιράστηκαν, και κάθισε από μία πάνω στον καθέναν τους, 4 και γέμισαν όλοι άγιο πνεύμα και άρχισαν να μιλούν διάφορες γλώσσες, σύμφωνα με τη δυνατότητα που τους έδινε το πνεύμα.

      3. Αρνούνται την σωματική Ανάσταση του Χριστού.Ψεμα!!
      Η Γραφικη Παραθεσει(Πράξεις 2:22-24) 22 »Άντρες Ισραηλίτες, ακούστε αυτά τα λόγια: Ο Ιησούς ο Ναζωραίος ήταν ένας άντρας του οποίου την ταυτότητα σας απέδειξε ο Θεός, κάνοντας μέσω εκείνου δυναμικά έργα και θαυμαστά πράγματα και σημεία ανάμεσά σας, όπως οι ίδιοι γνωρίζετε. 23 Αυτόν τον άντρα, ο οποίος παραδόθηκε σύμφωνα με την καθορισμένη θέληση και πρόγνωση του Θεού, τον κρεμάσατε σε ξύλο με το χέρι άνομων ανθρώπων και τον σκοτώσατε. 24 Αλλά ο Θεός τον ανέστησε απελευθερώνοντάς τον από τις οδύνες του θανάτου, επειδή ήταν αδύνατον να παραμείνει δέσμιός του. . .

      4.Αρνούνται την Εκκλησία και τα άγια Μυστήρια Της.
      Οτι δεν βασειζετε στην Αγια Γρφη ο Ιησους το χαρακτηρησε ως ξεις.(Μάρκος 7:5-8) . . .» 6 Εκείνος τους είπε: «Σωστά προφήτευσε ο Ησαΐας για εσάς, υποκριτές, όπως είναι γραμμένο: “Αυτός ο λαός με τιμάει με τα χείλη, αλλά η καρδιά τους είναι πολύ μακριά από εμένα. 7 Μάταια με λατρεύουν, επειδή διδάσκουν ως δόγματα εντολές ανθρώπων”. 8 Αφήσατε την εντολή του Θεού και κρατάτε την παράδοση των ανθρώπων».

      5. Αρνούνται την αθανασία της ψυχής.
      Η Ψυχη Πεθαινει Η Γραφικη Παραθεσει(Ιεζεκιήλ 18:4) 4 Δείτε! Όλες οι ψυχές—σε εμένα ανήκουν. Όπως η ψυχή του πατέρα έτσι και η ψυχή του γιου—σε εμένα ανήκουν. Η ψυχή που αμαρτάνει, αυτή θα πεθάνει.

      6.Αρνούνται την Θεοτόκο Μαρία (Παναγία) και το Αειπάρθενον Αυτής.Η Μαρια εκανε και αλλα Παιδια Η Γραφικη ΠαραθεσειΜανθαιος13.53.56 Όταν ο Ιησούς τελείωσε αυτές τις παραβολές, έφυγε από εκεί. 54 Αφού ήρθε στον τόπο του, άρχισε να τους διδάσκει στη συναγωγή τους, ώστε εκείνοι έμεναν έκπληκτοι και έλεγαν: «Πού βρήκε αυτός ο άνθρωπος τέτοια σοφία και την ικανότητα να κάνει αυτά τα δυναμικά έργα; 55 Αυτός δεν είναι ο γιος του ξυλουργού; Η μητέρα του δεν λέγεται Μαρία και οι αδελφοί του Ιάκωβος, Ιωσήφ, Σίμων και Ιούδας; 56 Και οι αδελφές του δεν είναι όλες μαζί μας; Πού τα βρήκε λοιπόν όλα αυτά;»

      7. Αρνούνται τους Αγίους της Εκκλησίας.(Έξοδος 20:4, 5) 4 »Δεν πρέπει να φτιάξεις για τον εαυτό σου γλυπτή εικόνα ούτε μορφή όμοια με οτιδήποτε υπάρχει πάνω στους ουρανούς ή κάτω στη γη ή στα νερά κάτω από τη γη. 5 Δεν πρέπει να τα προσκυνήσεις ούτε να δελεαστείς να τα υπηρετήσεις,. . .
      (Ματθαίος 23:8-10) . . .Εσείς όμως μην αποκληθείτε Ραββί, γιατί ένας είναι ο Δάσκαλός σας, ενώ όλοι εσείς είστε αδελφοί. 9 Επιπλέον, μην αποκαλέσετε κανέναν πατέρα σας πάνω στη γη, γιατί ένας είναι ο Πατέρας σας, ο Ουράνιος. 10 Ούτε να αποκληθείτε ηγέτες, γιατί Ηγέτης σας είναι ένας, ο Χριστός. . .

      8. Αρνούνται τον Τίμιο Σταυρό.ΟΙησους δεν Πεθανε σε καπιο σταυρο.(Ματθαίος 20:17-19) . . .: 18 «Όπως βλέπετε, ανεβαίνουμε στην Ιερουσαλήμ, και ο Γιος του ανθρώπου θα παραδοθεί στους πρωθιερείς και στους γραμματείς. Αυτοί θα τον καταδικάσουν σε θάνατο 19 και θα τον παραδώσουν σε εθνικούς για να τον περιπαίξουν και να τον μαστιγώσουν και να τον κρεμάσουν στο ξύλο· και την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί».

      9. Αρνούνται τις Ιερές Εικόνες (Έξοδος 20:4, 5) 4 »Δεν πρέπει να φτιάξεις για τον εαυτό σου γλυπτή εικόνα ούτε μορφή όμοια με οτιδήποτε υπάρχει πάνω στους ουρανούς ή κάτω στη γη ή στα νερά κάτω από τη γη. 5 Δεν πρέπει να τα προσκυνήσεις ούτε να δελεαστείς να τα υπηρετήσεις,. . .

      10. Αρνούνται τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης: τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Η ημερομινια της γεννησεις του Ιησου δεν Αναφερετε ΠΟΥΘΕΝΑ στην Αγια Γραφη.Η πρωτη Χριστανοι γιορταζαν το εξεις γεγονος κατα εντολη του Ιησου.(1 Κορινθίους 11:23-25) 23 Διότι εγώ έλαβα από τον Κύριο αυτό το οποίο και σας παρέδωσα, ότι ο Κύριος Ιησούς τη νύχτα κατά την οποία επρόκειτο να προδοθεί πήρε ένα ψωμί 24 και, αφού έκανε μια ευχαριστήρια προσευχή, το έσπασε και είπε: «Αυτό σημαίνει το σώμα μου που είναι για χάρη σας. Εξακολουθήστε να το κάνετε αυτό σε ανάμνησή μου». 25 Το ίδιο έκανε και με το ποτήρι, αφού δείπνησαν, λέγοντας: «Αυτό το ποτήρι σημαίνει τη νέα διαθήκη που έχει ως βάση το αίμα μου. Εξακολουθήστε να το κάνετε αυτό, όποτε το πίνετε, σε ανάμνησή μου».

      11. Αρνούνται την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.Οτι δεν βασειζετε στην Αγια Γρφη ο Ιησους το χαρακτηρησε ως ξεις.(Μάρκος 7:5-8) . . .» 6 Εκείνος τους είπε: «Σωστά προφήτευσε ο Ησαΐας για εσάς, υποκριτές, όπως είναι γραμμένο: “Αυτός ο λαός με τιμάει με τα χείλη, αλλά η καρδιά τους είναι πολύ μακριά από εμένα. 7 Μάταια με λατρεύουν, επειδή διδάσκουν ως δόγματα εντολές ανθρώπων”. 8 Αφήσατε την εντολή του Θεού και κρατάτε την παράδοση των ανθρώπων».

      12. Αρνούνται τον νηπιοβαπτισμό. Πουθενα στην Αγια Γραφη δεν Αναφερετε ο νηπιοβαπτισμος!! Αντηθετα ο Ιησους ηταν 30Χρονον οτα βαπτηστηκε και στην πρωτη χριστανικη εποχη βαπτιζονταν Ανδρες και Γυνεκαις (Λουκάς 3:21-23) 21 Αφού λοιπόν βαφτίστηκε όλος ο λαός, βαφτίστηκε και ο Ιησούς. Καθώς προσευχόταν, άνοιξε ο ουρανός, 22 και κατέβηκε πάνω του το άγιο πνεύμα με σωματική μορφή σαν περιστέρι, και μια φωνή ήρθε από τον ουρανό: «Εσύ είσαι ο Γιος μου ο αγαπητός· σε έχω επιδοκιμάσει». 23 Όταν ο Ιησούς άρχισε το έργο του, ήταν περίπου 30 χρονών, γιος, κατά τη γενική αντίλ. . .(Πράξεις 8:11, 12) . . .. 12 Αλλά όταν πίστεψαν τον Φίλιππο, ο οποίος διακήρυττε τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού και του ονόματος του Ιησού Χριστού, βαφτίζονταν άντρες και γυναίκες. . .

      13. Αρνούνται την μετάγγιση αίματος.(Πράξεις 15:19, 20) 19 Επομένως, η απόφασή μου είναι να μην αναστατώνουμε εκείνους από τα έθνη οι οποίοι στρέφονται στον Θεό, 20 αλλά να τους γράψουμε να απέχουν από πράγματα μολυσμένα από είδωλα, από σεξουαλική ανηθικότητα, από πνιχτά και από αίμα. . .
      Ολε οι διδασκαλιες των Μαρτυρων του Ιεχωβα Βασιζωντε στην Αγια Γραφη Και ΟΧΙ Στη Ανθωποινη ΠΑΡΑΔΟΣΗ

  5. Καμμιά από όλες αυτές τις δογματικές αντιλήψεις δεν υποστηρίζεται από την Αγία Γραφή η οποία σύμφωνα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ο εμπνευσμένος λόγος του θεού προς τους ανθρώπους.Η Γραφικη Παραθεσει(2 Τιμόθεο 3:15, 16) . . .. 16 Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη,
    Οτι δεν βασειζετε στην Αγια Γρφη ο Ιησους το Ηαρακτηρησε ως ξεις.(Μάρκος 7:5-8) . . .» 6 Εκείνος τους είπε: «Σωστά προφήτευσε ο Ησαΐας για εσάς, υποκριτές, όπως είναι γραμμένο: “Αυτός ο λαός με τιμάει με τα χείλη, αλλά η καρδιά τους είναι πολύ μακριά από εμένα. 7 Μάταια με λατρεύουν, επειδή διδάσκουν ως δόγματα εντολές ανθρώπων”. 8 Αφήσατε την εντολή του Θεού και κρατάτε την παράδοση των ανθρώπων».

  6. Η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου Παραθετει 16 Δογματτικες Αντιληψεις που κατα την γνωμη της Αρνούνται η μαρτυρες του Ιεχωβα ,αλλα δεν ειναι σε Θεσει να ηποστηριξει Γραφηκα αυταις τις 16 Δογματτικες Αντιληψεις Απο την Αγια Γραφη γιατι δεν υποστηρίζεωνται από την Αγία Γραφή.Ο Ιησους ειπε τα εξεις για την Αγια Γραφη.Στο κατα Ιωαννη Ευαγγελιο (Ιωάννης 17:17) 17 Αγίασέ τους μέσω της αλήθειας· ο λόγος σου είναι αλήθεια. . .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook