Χανιά | Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου γιορτάζει τον Άγιο Αμφιλόχιο

χανιά-η-μητρόπολη-κισάμου-και-σελίνου-1321884

Τον Άγιο Αμφιλόχιο θα γιορτάσει η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, με εσπερινό που θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και πρωινή λειτουργία την Τρίτη 23 Νοεμβρίου από τις 7.30 το πρωί. Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου απευθύνει έκκληση σε όσους δώσουν το παρόν, να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΙΜΚΣ:

«Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατά την εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, (23 Νοεμβρίου) άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 22 Νοε και ώρα 5.30μ.μ. θα χοροστατήσει του Εσπερινού, την δε κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 23 Νοε. και ώρα 7.30π.μ. θα προστεί του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας· εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, (Ευαγγελισμού της Θεοτόκου).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και, εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα τελεστεί ι.Μνημόσυνο υπέρ των αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Λόγω των ισχυόντων της περιόδου ο Σεβασμιώτατος δεν θα δεχθεί ευχές το εσπέρας της ημέρας.

Παρακαλείται ο ιερός κλήρος ως και ο ευσεβής και φιλόθεος λαός της καθ΄ ημάς Ι. Μητροπόλεως όπως εύχεται υπέρ ενισχύσεως και Θείας βοηθείας του Επισκόπου μας, όσοι δε συμμετάσχουν εις τον Εσπερινό, την Θεία Λειτουργία καλούνται όπως συμβάλλουν εις την τήρηση των μέτρων της περιόδου.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook