Χανιά | Η λυρική ταινία «Ολομόναχοι μαζί» του Κιμ Κι Ντουκ στο Πνευματικό Κέντρο – Δείτε το τρέιλερ

χανιά-η-λυρική-ταινία-ολομόναχοι-μαζ-1333647

Ολοκληρώνοντας τον Α’ κύκλο προβολών στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ασιατικό Κινηματογράφο που διοργανώνει μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ο πολιτιστικός σύλλογος «Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών» θα προβάλει τη λυρική ταινία «Ολομόναχοι μαζί» 3-Iron (Νότια Κορέα, 2004, 89′) του πολυβραβευμένου ανατόμου της ανθρώπινης ψυχής, ιδιοφυούς Κορεάτη σκηνοθέτη Κιμ Κι Ντουκ/Kim Ki-duk την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70).

Περίληψη: Ένας νεαρός μοτοσικλετιστής αναζητά άδεια σπίτια, όχι για να τα διαρρήξει, αλλά για να περάσει μερικές μέρες σ’ αυτά ως κανονικός νοικάρης. Σε μια από τις εξορμήσεις του συλλαμβάνεται από την (μη απούσα) ιδιοκτήτρια, μια κακοποιημένη σύζυγο, έτοιμη να δραπετεύσει από τον καταπιεστικό άντρα της. Στην ταινία τα δύο μοναχικά πρόσωπα πλησιάζουν το ένα το άλλο χωρίς σχεδόν να μιλάνε μεταξύ τους, σε μια θαυμάσια, συναρπαστική, αν και ασυνήθιστη, ερωτική ιστορία δοσμένη με όμορφες, λυρικές εικόνες.

Το «Ολομόναχοι Μαζί» είναι μια τρυφερή ταινία, στην οποία δεν λείπει η βία με τη μορφή της μοναξιάς, της απόγνωσης, της κακοποίησης, παράλληλα με την αναζήτηση της απελευθέρωσης από τα δεσμά μιας απάνθρωπης κοινωνίας μέσω της έκφρασης της ερωτικής επιθυμίας που μπορεί να υπάρξει μόνο στα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο.

Η ταινία κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Ώρες προβολών:

  • Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19.00-21.00
  • Β’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21.30-23.30

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid.

Συνδιοργάνωση:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ»

Δείτε τη σελίδα του πολιτιστικού συλλόγου στο facebook ΕΔΩ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook