Χανιά | Η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά ζητάει συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση

χανιά-η-λαϊκή-συσπείρωση-πλατανιά-ζητ-874830

Συζήτηση για τον συνολικό σχεδιασμό και την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση του Δήμου, ζητάει με αίτημα της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά.

Στο σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά αναφέρονται τα εξής:

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΗΜΟΥ »

Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά

Κοιν : Δήμαρχο Πλατάνια

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτη αίτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά για να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη, με γραπτή εισήγηση από την Δημοτική Αρχή το θέμα του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση του Δήμου.

Ζητάμε επίσης για γίνει και εκτενής συζήτηση για τις έως τώρα παρεμβάσεις αποκατάστασης των καταστροφών .

Εχοντας περάσει οκτώ μήνες από τις πρόσφατες καταστροφές σε όλη την επικράτεια του δήμου , κρίνουμε σκόπιμο , ωφέλιμο και αναγκαίο το αίτημα μας καθώς θέλουμε να διαπιστώσουμε την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών , τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, την κατάσταση που επικρατή σήμερα ,τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για τα απαραίτητα τεχνικά έργα, τις χρηματοδοτήσεις που έχει απορροφήσει ο δήμος αλλά και τα επόμενα βήματα τόσο σε χρηματοδοτήσεις όσο και σε μελέτες και τεχνικές παρεμβάσεις που χρειάζονται .

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι είμαστε στο κατώφλι του χειμώνα η παραπάνω συζήτηση σχετίζεται με έγκαιρα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης του δήμου και συνολικής συζήτησης για την ανάγκη ύπαρξης σχεδίου σε περίπτωση εκ νέου έκτακτης κατάστασης .

Η παραπάνω πρόταση μας κρίνετε επιβεβλημένη και αναγκαία με δεδομένη την καθυστέρηση που παρατηρείται σε μια σειρά παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Παράλληλα δε , επισημαίνουμε και την καθυστέρηση των παρεμβάσεων σε μια σειρά από αγροτικούς δρόμους και υποδομές όπου η δημοτική αρχή αρκείται απλά και μόνο σε μερικές διανοίξεις.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανθούσης Δημήτριος

Κουμάκη Αλεξία

Μαριανάκης Στυλιανός

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook