Χανιά | Η γραφειοκρατία μετακόμισε στο… gov.gr – Η περιπέτεια Χανιώτη που από τον Φεβρουάριο προσπαθεί να αντικαταστήσει την άδεια οδήγησης

χανιά-η-γραφειοκρατία-μετακόμισε-στο-2387121

Σε απίστευτη πολύμηνη γραφειοκρατική περιπέτεια, αυτή τη φορά μέσω… gov.gr, έχει “μπλέξει” ένας Χανιώτης ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2026 προσπαθεί να αντικαταστήσει το δίπλωμα οδήγησης λόγω ταξιδιού του στο εξωτερικό.

Μέχρι σήμερα, κι αφού προηγήθηκε ηλεκτρονική αλληλογραφία του με τη Διεύθυνση Μεταφορών, περιμένει από το Τμήμα Άδειών Οδήγησης την αντικατάσταση του διπλώματος!

“Φεβρουάριο ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασης, είναι Αύγουστος και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί” ενώ “είχα τονίσει επανειλημμένα ότι ήταν επείγον”, αναφέρει.

Οπως ο ίδιος εξιστορεί στο zarpanews.gr, η αρχή της προσπάθειάς τους έγινε στις 17/02/2026 έκανε αίτηση ενημέρωσης στοιχείων μέσω gov.gr ώστε να προχωρήσει σε αίτηση αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου.

Σχεδόν ένα μήνα μετά δεν είχε υπάρξει καμία απάντηση από το Τμήμα Αδειών Οδήγησης Χανίων (της Διεύθυνσης Μεταφορών).

Στις 16/03/2026 έστειλε e-mail στο οποίο ανέφερε:

“Στις 17/02/2026 έκανα αίτηση ενημέρωσης στοιχείων ώστε να προχωρήσω σε αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου.

Ένα μήνα μετά δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση. Λόγω επικείμενου ταξιδιού μου εκτός Ελλάδος το επερχόμενο καλοκαίρι παρακαλώ όπως ενημερώστε με αναφορικά με το χρόνο διεκπεραίωσης του αιτήματος μου. Το τωρινό μου δίπλωμα είναι παλαιού τύπου χάρτινο όπου δεν αναγράφονται τα στοιχεία μου στα Αγγλικά”.

Μετά από αυτό το email, ενέκρικαν την αίτηση ενημέρωσης μέσα σε 48 ώρες αλλά όπως ο ίδιος λέει, δεν πέρασαν σωστά τις κατηγορίες του διπλώματος.

Οπότε επικοινώνησε ξανα μέσω e-mail στις 18 Μαρτίου με το Τμήμα Αδειών Οδήγησης, αναφέροντας:

“Στην ενημέρωση των στοιχείων μου στο gov.gr βλέπω να έχει δηλωθεί ότι είμαι κάτοχος μόνο κατηγορίας Β Διπλώματος, ενώ υπάρχει επέκταση και σε Δίπλωμα Μηχανής (Δίπλωμα κατηγορίας Α) απεριόριστα κυβικά. Πριν συνεχίσω την αίτηση για Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης με νέου τύπου παρακαλώ όπως διορθωθεί. Το ίδιο λάθος έχει γίνει και στου αδερφού μου”.

Στις 19 Μαρτίου ο πολίτης έλαβε την εξής απάντηση:  

“ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΟΨΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Α. ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ Α. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ”.

Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος λέει, υπέβαλε “την αίτηση αντικατάστασης σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβα τη ίδια μέρα 19 μαρτίου 2026 (ένα μήνα ακριβώς μετά την αίτηση ενημέρωσης).

Και περιμένω…. περιμένω….. περνάνε οι μέρες οι μήνες

Στις 2 Ιουλίου στέλνω πάλι άλλο e-mail.

Παρακαλώ ενημερώστε με για την πορεία της αίτησής μου (αντικατάσταση παλαιού τύπου) η οποία έχει υποβληθεί από 19/03/2026.

Όπως σας έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενη επικοινωνία μας στις 17/03/2026, το τωρινό μου δίπλωμα είναι παλαιού τύπου χάρτινο όπου δεν αναγράφονται τα στοιχεία μου στα Αγγλικά.

Λόγω επικείμενου ταξιδιού μου εκτός Ελλάδος θα χρειαστώ νέου τύπου.

Στις 3 Ιουλίου 24 ωρες μετά την επικοινωνία μου με το Τμήμα Αδειών Οδήγησης Π.Ε. Χανίων μέσω e-mail λαμβάνω το εξής μήνυμα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

“Έγκριση αίτησης.

Η αίτηση σας για Αντικατάσταση άδειας οδήγησης έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να γίνει η εκτύπωση της νέας άδειας οδήγησης.

Όταν πραγματοποιηθεί η εκτύπωση της άδειας οδήγησης θα ενημερωθείτε με νέο μήνυμα προκειμένου να την παραλάβετε από το Τμήμα Αδειών Οδήγησης Π.Ε. Χανίων.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης Π.Ε. Χανίων – Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Χανίων (Διεύθυνση: Νεροκούρου 30, Χανιά)”.

Ωστόσο, τελειώνει ο Αύγουστος και ακόμη περιμένει.

“Τελείωσε οπου να’ναι και ο Αύγουστος και ακόμα περιμένω από το Τμήμα Αδειών Οδήγησης Π.Ε. Χανίων να ενημερωθώ για το δίπλωμα.

Ωραία η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αλλά χρειάζετε και οι άνθρωποι που είναι πίσω από τους υπολογιστές να γνωρίζουν χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Και (βασικό αυτό) να είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στη δουλειά τους

Φεβρουάριο ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασης διπλώματος με νέου τύπου.

Είναι Αύγουστος και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

(Επιπλέον είχα τονίσει επανειλημμένα ότι ήταν επείγον, φαντάσου να μην ήταν…..)””.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook