Χανιά | Η Ένωση Οικοδόμων για την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του εργαζόμενου στην Κίσσαμο

χανιά-η-ένωση-οικοδόμων-για-την-απόφασ-1463186

Ολοκληρώθηκε χθες η δίκη για τον εργολάβο που ξυλοκόπησε τον εργαζόμενο επειδή του ζήτησε τα δεδουλευμένα του, με το Δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο.

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Χανίων αναφέρεται στο περιστατικό με τον εργολάβο στην Κίσσαμο λέγοντας τα εξής:

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει ότι το χέρι τέτοιου είδους «νταήδων» οπλίζεται από τους αντιλαϊκούς νόμους που επιβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τους οποίους τα δικαιώματα, οι ανάγκες και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων βρίσκονται συνεχώς στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η εργοδοσία, οι εργολάβοι που έχουν πάρει το σινιάλο των κυβερνήσεων νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να έχουν καμιά επίπτωση.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί τα εργατικά σωματεία που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι του συναδέλφου εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

Σήμερα όσο είναι ανάγκη ο κάθε εργαζόμενος να μην νιώθει μόνος του. Μέσα από τα συνδικάτα, τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της διεκδίκησης κάθε εργατική αυθαιρεσία και βιαιότητα θα πέφτει στο κενό. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα και να βελτιωθούν οι όροι και οι συνθήκες δουλειάς.

Η ιστορική πείρα δείχνει ότι όσο κι αν προσπάθησαν εργοδότες, εργολάβοι και κουτσαβάκια να φοβίσουν τους οικοδόμους για «να κάτσουν στα αβγά τους» δεν τα κατάφεραν.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 18 & 19 Ιούνη στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Η Ένωση Οικοδόμων για την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του εργαζόμενου στην Κίσσαμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook