Χανιά | Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» στο κτίριο του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» | Video

χανιά-η-ελληνική-επανάσταση-ζωντάνε-1236390

H Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο μίας κεντρική δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σε χαρακτηριστικά κτίρια 18 πόλεων, προβλήθηκε με την τεχνική του projection mapping η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Η προβολή γίνεται ταυτόχρονα στις όψεις και των 18 επιλεγμένων κτιρίων, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι προβολές έχουν διάρκεια 18 λεπτά και επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα από τις 21.30 μέχρι τις 23.30. Σημειώνεται ότι το εικαστικό περιεχόμενο επενδύεται από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενώ οι προβολές θα ενισχυθούν από μια εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την live μετάδοση του Αντιδημάρχου Χανίων, Γιάννη Γιαννακάκη:

Μπορείτε να δείτε και ένα σύντομο trailer της δράση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook